بهرام کوشکی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از مجموع ظرفیت ذخیرهسازی گندم در استان ۱۷۴ هزار تن آن متعلق به شبکه تعاون روستایی است.
وی با اشاره به اینکه کردستان یکی از استانهای اصلی و قطب تولید گندم در کشور است، افزود: در حال حاضر ۹۱ انبار با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن و تعداد چهار سیلو مکانیزه ذخیره سازی غلات با ظرفیت ۷۴ هزار تن متعلق به شبکه تعاون روستایی و کشاورزی در استان فعالیت دارد.
وی با اعلام اینکه از ابتدای فصل خرید گندم تا ۲۳ مرداد ۲۸۲ هزار تن از این محصول به طور تضمینی توسط این شبکه خریداری شده است، گفت: سالانه به طور میانگین سه برابر میزان ظرفیت انبارها گندم مازاد بر نیاز کشاورزان به طور تضمینی مباشرتی از گندمکاران استانی خریداری شده است.
مدیر تعاون روستایی استان کردستان به فعالیتهای شرکت تعاون روستایی در زمینه کشت قراردادی اشاره کرد و اظهار داشت: با اجرای کشاورزی قراردادی زنجیره گندم از تولید تا برداشت زیر نظر شرکت تعاون روستایی قرار می گیرد و رصد می شود.
کوشکی یادآور شد: با توجه به سیاستهای جدید سازمان جهاد کشاورزی اهمیت ویژهای به تشکلها داده شده است.
کردستان یک میلیون و ۲۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این میزان سالانه ۷۸۳ هزار هکتار آن به زیرکشت محصولات زراعی می رود، ۳۸۱ هزار هکتار آن هم آیش بوده و ۵۳ هزار هکتار را هم باغات تشکیل داده است؛ از ۸۳۶ هزار هکتار اراضی زیرکشت محصولات کشاورزی کردستان ۷۰۵ هزار هکتار آن دیم و ۱۳۱ هزار هکتار آن هم آبی است.
جمعیت بهرهبردار کشاورزی استان کردستان ۱۲۲ هزار نفر است که (در شرایط جوی مناسب) سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی (زراعی و باغی) تولید می کنند که بیش از ۴۴۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی استان کردستان گندم و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۲ هزار تن در سال است که ۵۹۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در سال زراعی جاری به زیر کشت گندم اختصاص دارد و از این میزان ۳۲ هزار هکتار آن گندم آبی و مابقی دیم است.