به گزارش خبرنگار ایرنا، ابراهیم عزیزی، روز پنجشنبه در نشست هیات تجاری کشور موریس با مسئولان و فعالان اقتصادی فارس در شیراز افزود: کمیسیون اقتصادی مجلس و کمیته دیپلماسی اقتصادی کمیسیون امنیت ملی نیز گامهای خوبی در جهت گسترش این همکاریها برداشتهاند.
وی ادامه داد: با توسعه روابط دیپلماتیک و تقویت هیاتهای تجاری میتوانیم گامهای موثری در جهت این اهدف بزرگ بداریم.
او اظهار داشت: همچنین میتوان با تاسیس دفاتر نمایندگی و توسعه ارتباطات بین بانکی و رفع موانع قراردادی گامی موثر در این جهت برداشت.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد که اراده جدی هیات تجاری و اقتصادی کشور موریس و اتاق بازرگانی فارس و فعالان اقتصادی این استان و همچنین حمایتی که دولت و مجلس از چنین اقداماتی دارند زمینه ساز گسترش روابط تجاری و اقتصادی استان فارس با این کشور شود.
عزیزی افزود: امیدواریم با دیپلماسی تجاری کارآمد، رفع مشکلات زیرساختهای موجود، تقویت ارتباطات بین بانکی، شناخت بیشتر بازارهای مشترک، تاسیس دفاتر نمایندگی و رفع نظام پیچیده اداری و تقویت فرایندههای تسهیل کننده به سمت اقدامات موثر حرکت کنیم.
وی ادامه داد: با اقدام خوب اتاق بازرگانی فارس در فراهم کردن شرایط حضور هیات تجاری موریس در شیراز امیدواریم شاهد گسترش روابط تجاری و اقتصادی طرفین باشیم.
او اظهار داشت: البته در مسیر گسترس روابط تجاری مشکلات و موانعی وجود دارد که از جمله میتوان به فرایندهای اداری پیچیده و بروکراسی اداری و همچنین دیپلماسی ضعیف تجاری اشاره کرد که امیدواریم حضور هیاتهای تجاری مشترک بتواند علاوه بر کمک به شناخت ظرفیت ها، دررفع موانع و مشکلات نیز تاثیرگذار باشد.
فارس به عنوان استان معین کشورهای حوزه اقیانوس هند معرفی شود
کاردار سفارت ایران در کشور موریس هم گفت: با اهتمام ویژه استاندار فارس، این استان میتواند به عنوان استان معین برای همکاری با کشورهای حوزه اقیانوس هند معرفی شود.
حسن علی بخشی افزود: امیدواریم نتایج سفر هیات تجاری موریس به استان فارس منجر به عمیق تر شدن پیوند موجود بین این استان و منطقه اقیانوس هند شود و در آینده نزدیک شاهد باشیم که هیات تجاری فارس به عنوان نخستین هیات به آن منطقه سفر کنند.
وی ادامه داد: مقامات تمام کشورهای منطقه اقیانوس هند با توجه به صحبت هایی که با آنها داشتهایم نسبت به گسترش این روابط تمایل دارند و دولت و سفارت جمهوری اسلامی نیز با تمام ظرفیت هایی که دارد از این امر استقبال و حمایت خواهند کرد.
آماده گسترش مراودات با کشورهای حوزه اقیانوس هند هستیم
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس هم گفت: ما در اتاق بازرگانی فارس آماده گسترش مراودات با کشورهای حوزه اقیانوس هند هستیم.
جمال رازقی، با اشاره به سفر هیات تجاری و بازرگانی موریس به استان فارس افزود: امیدواریم بتوانیم روابط تجاری خود را با این کشور به عنوان یک کشور از حوزه اقیانوس هند گسترش داده و استحکام بخشیم.
وی، در خصوص ظرفیت ها و پتانسیل های استان فارس نیز گفت: این استان در زمینه کشاورزی، گردشگری و پزشکی دارای ظرفیت های بسیاری است که می توان با تکیه بر آنها روابط خود با دیگر کشورها را توسعه دهیم.
او اظهار داشت: فارس با تولید سالانه ۱۴ میلیون تن محصولات کشاورزی نقش مهمی در تامین نیازهای کشور و صادرات این محصولات به دیگر کشورها دارد.
رئیس اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: همچنین با توجه به وجود آثار تاریخی و فرهنگی همچون تخت جمشید، پاسارگاد، حافظیه، سعدیه و آثار تاریخی مربوط به دوران زندیه در فارس و شیراز، این استان را میتوان مهد تمدن ایران زمین دانست.
رازقی افزود: به لحاظ علمی نیز وجود دو دانشگاه بسیار معتبر و قدیمی دانشگاه شیراز و دانشگاه علوم پزشکی شیراز، این استان را می توان مهد علم و دانش کشور نیز معرفی کرد.
در این نشست تفاهم نامه همکاری اقتصادی و تجاری بین اتاق بازرگانی فارس و اتاق بازرگانی کشور موریس امضا شد.
کشور جزیرهای در جنوب آفریقا و اقیانوس هند است که در حدود ۹۰۰ کیلومتری شرق ماداگاسکار واقع شدهاست.