به گزارش ایرنا، سردار علی ملکشاهکویی روز پنجشنبه در بازدید از روند اجرای پروژه لایروبی خلیج گرگان در منطقه آشوراده افزود: : قرارداد قرارگاه خاتم به عنوان متولی پروژه با سازمان بنادر و کشتیرانی بعد از سفر اسفند پارسال رییس جمهور به گلستان منعقد شده و انجام این کار به خوبی در حال اجراست.
وی بیان کرد: خلیج گرگان به دلیل بستهشدن مسیر ورودی آب دریا، شبیه مرداب شده بود که لایروبی کانالهای آبرسان و برقراری مجدد ارتباط با دریای خزر، این پهنه آبی را از خشکی نجات خواهد داد.
فرمانده سپاه نینوای گلستان گفت: ۱۵ هزار هکتار از خلیج گرگان خشک شده بود که با اقدامات دولت سیزدهم و پیگیری استاندار و نمایندگان مجلس برای اولین بار برای نجات خلیج گرگان اعتبار در نظر گرفته شد.
سردار ملک شاهکویی افزود: گام اول در احیای خلیج گرگان، بازشدن کانال آشور و افزایش کیفیت آب خلیج گرگان است که در نتیجه آن امکان زندگی و زیستن بهتر برای پرندگان مهاجر ساکن پیرامون این پهنه آبی فراهم شود.
وی اظهار داشت: نباید فرصت لایروبی خلیج گرگان را از دست داد چرا که بعد از پایان تابستان و با مواجشدن بیشتر دریای خزر، سرعت انجام لایروبی کاهش خواهد یافت.
خلیج گرگان از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و حوزه شهرستان های بندرترکمن، بندرگز، نوکنده و بهشهر از ۶۰ کیلومتر طول و حداکثر ۱۲ کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی - غربی است.
خلیج گرگان یکی از بزرگترین مخازن آب شیرین متصل به دریای خزر نیز هست و تداوم زندگی بسیاری از جانداران در بزرگترین دریاچه زمین به اتصال آن با دریا وابسته است.
این پهنه سالهاست که گرفتار چالشهایی از جمله کمبود آب برای تجدید حیات آبزیان، شکار بی رویه، لایروبی نکردن کانال های آبرسان، افزایش تعداد آببندان و مزارع پرورش ماهی در بالا دست شده و این عوامل بر بحرانی شدن شرایط منطقه افزوده و ضرورت تلاش برای حل آن را جدی تر کرده است.
ثبت خلیج گرگان در سال ۱۳۵۴ به همراه تالاب میانکاله و لپو زاغمرز در استان مازندران به عنوان نخستین مجموعه تالاب بینالمللی جهان در فهرست تالابهای کنوانسیون رامسر ثابت کرد این خلیج و نواحی اطراف آن یک مجموعه ارزشمند زیست محیطی است که علاوه بر حفظ چرخه زیست دریای خزر در معیشت جوامع محلی اثرگذاری مستقیم دارد.
پس از حضور آیت الله سید ابراهیم رییسی رییس جمهور در اسفند ماه ۱۴۰۰ در خلیج گرگان، وی دستور فوری آغاز لایروبی و رسوب برداری از کانال های سه گانه منطقه را صادر کرد و پس از مدت کوتاهی با هماهنگی سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مجری و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا به عنوان پیمانکار ، مرحله نخست این عملیات آغاز شده است.