به گزارش خبرنگار ایرنا، نشست روسای دانشگاه های استان با اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه در سالن کنفرانس دانشگاه کردستان برگزار شد.
در این نشست روسای دانشگاه های استان به ارائه گزارشی از وضعیت مراکز آموزش عالی و چالش های پیش رو پرداختند و خواستار رسیدگی به مشکلات این مراکز در استان و افزایش بودجه دانشگاه های استان شدند.
کمتر از یک درصد بودجه وزارت علوم به دانشگاه های کردستان اختصاص می یابد
رییس دانشگاه کردستان در این نشست با اشاره به اینکه تعداد مراکز آموزش عالی در این استان ۳۶ مرکز است، اظهار داشت: ۴۵ هزار و ۹۰۸ دانشجو در این مراکز که شامل دانشگاه کردستان، علوم پزشکی، آزاد اسلامی، پیام نور، علمی کاربردی، فرهنگیان، فنی و حرفه ای و مذاهب است، مشغول به تحصیل هستند.
رحمت صادقی تعداد اعضای هیات علمی در مراکز آموزش عالی استان را یک هزار و ۱۷۲ نفر خواند و افزود: بیشترین اعضای هیات علمی مربوط به دانشگاه کردستان با ۴۰۵ نفر و آزاد اسلامی با ۳۴۲ نفر است.
وی با بیان اینکه از هفت ملیت دانشجو در دانشگاه های استان مشغول به تحصیل هستند، افزود: در حال حاضر تعداد دانشجویان خارجی در استان یک هزار و ۴۲ نفر است.
رییس دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه این استان ۲ درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهد، یادآور شد: تعداد دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه های استان ۱.۳ درصد و تعداد اعضای هیات علمی کمتر از یک درصد کشور است.
صادقی با بیان اینکه میزان بودجه دانشگاه های کردستان کمتر از یک درصد بودجه وزارت علوم است، افزود: به ازای هر دانشجوی مقطع کارشناسی در دانشگاه های کشور ۱۲۰ میلیون ریال بودجه پرداخت می شود ولی در کردستان این میزان ۹۰ میلیون ریال است.
وی با اعلام اینکه ۹۰ درصد بودجه دانشگاه صرف برنامه های آموزشی و خدماتی، رفاهی و ورزشی می شود، گفت: انتظار می رود بودجه دانشگاه های استان هم در راستای تقویت بیشتر این مراکز که دارای رتبه های برتر جهانی هستند، افزایش یابد.
رییس دانشگاه کردستان به مشکلات مراکز آموزش عالی استان اشاره کرد و اظهار داشت: عدم توسعه کافی آموزش عالی نسبت به میانگین کشوری، سیاست بومی گزینی، ضعف صنعتی منطقه و دوری از مرکز و بی انگیزگی دانشجویان و برخی اساتید از مهمترین مشکلات دانشگاه های استان است.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج هم در این نشست با اشاره به اینکه ۴۰۰ رشته محل از مقاطع کاردانی تا دکتری در این دانشگاه وجود دارد، اظهار داشت: حدود ۱۲ هزار دانشجو در ۶ مرکز این دانشگاه در سطح استان مشغول به تحصیل هستند.
قباد میمنت آبادی با اشاره به اینکه ۲۵۰ دانشجوی خارجی در این دانشگاه در حال تحصیل هستند، افزود: همه دانشجویان خارجی ما از اقلیم کردستان عراق هستند و از آنجا که دانشگاه آزاد اسلامی در لیست سیاه کشور عراق قرار گرفته مشکلاتی برای دانشجویان و دانشگاه ایجاد شده است.
وی ادامه داد: برای سال آینده امکان جذب دانشجوی خارجی نداریم و دانشجویان کنونی هم مشکل اقامت و تمدید آنرا دارند.
جذب دستیار پزشکی در چهار رشته فوق تخصصی در دانشگاه علوم پزشکی کردستان
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در این نشست اظهار داشت: ۴۳ سال پیش از یک هزار کودکی که در کردستان به دنیا می آمد ۱۱۴ نفر در سال نخست فوت می کردند و اکنون این میزان به ۹.۵ نفر رسیده است.
عبدالملکی با اشاره به اینکه امید زندگی از ۵۴ به ۷۶ سال رسیده است، افزود: این شاخص ها بیانگر رشد سطح بهداشت و درمان در استان است.
وی با بیان اینکه در شاخص های بهداشتی وضعیت دانشگاه علوم پزشکی کردستان از میانگین کشوری بالاتر است، گفت: ولی در توزیع منابع در سطح پایین تری قرار دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: در چهار رشته فوق تخصصی در آینده ای نزدیک دستیار پذیرش می کنیم و این در نتیجه رشد و توسعه دانشگاه فراهم شده است.
عبدالملکی به مشکلات هم اشاره کرد و گفت: جای تاسف است مالیات پلکانی به حقوق پزشکان اعمال می شود ولی افزایش مالیات بر سیگار در مجلس شورای اسلامی رای نمی آورد.
مریم مهدی عراقی رییس دانشگاه پیام نور و شاهین فکور رییس دانشگاه علمی کاربردی و یوسفی رییس دانشگاه مذاهب اسلامی کردستان هم در این نشست به بیان مطالبی در ارتباط با دانشگاه های استان پرداختند و خواستار افزایش بودجه و توجه ویژه شدند.
در این نشست از خانواده پروفسور محمدرضا ستاره یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه کردستان که از نخبگان کشور بود و در ۱۱ تیر ماه سال جاری در سانحه تصادف جانش را از دست داد تجلیل به عمل آمد.