به گزارش روز جمعه ایرنا ازپایگاه خبری بلومبرگ، جوکو ویدو رئیس جمهوری اندونزی روز جمعه اعلام کرد ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ همتایان روس و چینی وی در این اجلاس شرکت خواهند کرد.
پایگاه خبری وال استریت ژورنال نیز در گزارشی از احتمال حضور جو بایدن ریاست جمهوری آمریکا در نشست گروه ۲۰ خبر داده است.
قرار است هفدهمین اجلاس گروه با حضور مقامات عالی رتبه کشورهای عضو در نوامبر سال جاری میلادی در جزیره بالی در اندونزی برگزار شود.
گروه ۲۰ مهمترین کشورهای صنعتی و قدرتهای اقتصادی در حال ظهور را در بر میگیرد.
گروه ۲۰ متشکل از وزرای دارایی و روسای بانکهای مرکزی ۱۹ کشور آرژانتین، استرالیا، برزیل، کانادا، چین، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، مکزیک، روسیه، عربستان، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، ترکیه، انگلیس، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا است که توسط شورای ریاست دورهای و بانک مرکزی اروپا در این اجلاس نمایندگی میشود.
کشورهای عضو این گروه ۹۰ درصد تولید ناخالص ملی و ۸۰ درصد تجارت جهانی و دو سوم جمعیت جهان را نمایندگی میکنند.
گروه ۲۰ در پاسخ به بحرانهای مالی اوخر دهه ۱۹۹۰ میلادی و پذیرش این مساله که قدرتهای اقتصادی در حال ظهور به نحو مناسبی در مباحثات مربوط به اقتصاد جهانی مشارکت داده نشدهاند، تاسیس شد.
پیش از تشکیل گروه ۲۰ نیز گروههای مشابهی به ابتکار گروه ۷ (متشکل از کشورهای صنعتی) تاسیس شده بودند. گروه ۲۲ در واشنگتن ماههای آوریل و اکتبر سال ۱۹۹۸ تشکیل جلسه داده بود. هدف از تشکیل این اجلاس مشارکت دادن کشورهای غیر عضو در گروه ۷ در حل بحران های اقتصاد جهانی بود. در ماههای مارس و آوریل نیز گروهی متشکل از ۳۳ کشور تشکیل جلسه داد.
پیشنهادات گروههای ۲۲ و۳۳ مبنی بر کاهش حساسیتهای اقتصادهای جهانی نسبت به بحرانها، منافع تشکیل اجلاس منظم سالانه مشاورهای که اقتصادهای در حال ظهور را نیز در بر میگرفت، بیش از پیش آشکار ساخت. بر همین مبنا جهت انجام مباحثات مالی مستمر و منظم میان تعدادی کشور ثابت، گروه ۲۰ در سال ۱۹۹۰ تشکیل شد.
اولین اجلاس گروه ۲۰ در دسامبر ۱۹۹۹ در برلین به میزبانی مشترک وزرای دارایی آلمان و کانادا برگزار شد.