به گزارش روز جمعه پایگاه اطلاع رسانی استانداری مرکزی،« فرزاد مخلص الائمه» در زمینه رفع مشکلات کشاورزان آسیب دیده از سیل مردادماه افزود: با توجه به بارشهای مونسونی و وقوع سیلاب در بیش از ۳۰ منطقه استان مرکزی، در مجموع بیش از یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی استان خسارت وارد شده است که بخش عمده ای از این خسارت در بخش قنوات و زیرساختهای کشاورزی استان است.
وی با اشاره به ضرورت پیگیری دستگاههای متولی در جبران خسارات کشاورزان افزود: ارزیابی خسارات در کمترین زمان ممکن توسط تیمهای تخصصی ارزیاب جهاد کشاورزی در زمینه محصولات زراعی، باغی، دامی، زیرساختهای فنی و مهندسی و ماشین آلات کشاورزی صورت گرفته و خسارات در قالب دستور العملهای مربوطه و فرمهای ارزیابی به دستگاه های مربوطه ارسال شده است.
استاندار مرکزی با بیان اینکه اقدامات ضروری و اولویت دار مقابله با خسارات سیلاب در بخش کشاورزی ساعتی بعد از وقوع سیل آغاز شده است، عنوان کرد: تیم های تخصصی لایروبی انهار و قنوات را از همان لحظات اولیه وقوع سیلاب با تجهیزات مهندسی در مزارع آسیب دیده مستقر شدهاند و اقدامات اضطراری را برای تأمین آب و جلوگیری از نابودی محصولات کشاورزان را انجام داده اند و به عنوان مثال در یک قنات ۶ اکیپ تخصصی مشغول کار است.
مخلص الائمه با اشاره به شدت تخریب سیلاب در بخش قنوات گفت: حجم ورود آب به برخی قنوات آنقدر شدید بوده است که در برخی مناطق مشاهده میشود که به طول سه کیلومتر کورهها و میلههای قنات به صورت کامل نشست کردهاند و مسیر جریان آب مسدود شده است.
وی ضمن تشکر از تلاش و اقدامات پیمانکاران و کارشناسان جهاد کشاورزی عنوان کرد: چنانچه اقدامات فوری در رسیدگی به مشکلات موجود در قنوات و انهار صورت نمیگرفت، به دلیل فشار جریان آب در پشت دیوارهها لحظه به لحظه به حجم تخریب ها افزوده میشد.
استاندار مرکزی با بیان اینکه مشارکت نهادهای مردمی و جهادی در کمک به کشاورزان موجب افزایش سرعت اقدامات شد، افزود: نقش آفرینی نظام صنفی کشاورزی استان مرکزی در مسیر کمک به حل مشکلات این مناطق شایسته تقدیر است و این حرکت جهادی باعث کاهش خسارات سیل و کمک به کشاورزان شد.
مخلص الائمه با تأکید بر اقدامات مؤثر و جهادی نظام صنفی کشاورزی استان خاطر نشان کرد: با مسئولیت پذیری به موقع رئیس نظام صنفی کشاورزی استان و قبول مسئولیت پمپاژ آب از مادر چاه قنوات از تخریب بیشتر قنوات جلوگیری شد و اقدامات نظام صنفی کشاورزی در کمک به کشاورزان این مناطق همچنان ادامه دارد.