به گزارش ایرنا، رد پای شاعران، نویسندگان، موسیقی دانان، بازیگران و هنرمندان در جای جای گلستان دیده میشود و می توان درباره بزرگان فرهنگ و هنر این استان کتابی قطور نوشت.
این منطقه از دیرباز مرکز تمدن و فرهنگ ایران زمین محسوب می شد و حکیمان، ادیبان و دانشمندان بزرگی را در خود پرورش داده که در تذکره ها و تاریخ ادبیات ایران با پسوند جرجانی، استرآبادی، میرفندرسکی و کتولی شناخته می شوند.
شخصیت های همانند میرداماد استرآبادی، میرزا مهدی خان منشی استرآبادی،هلالی جغتایی استرآبادی، مختومقلی فراغی، حکیم لامعی گرگانی، امیر عنصرالمعالی کیکاووس بن اسکندر بن قابوس وشمگیر، حکیم میرفندرسکی و عبدالقاهر جرجانی از هزاران شخصیت های شناخته شده ملی و بین المللی این منطقه هستند که به سرمایه گذاری برای شناخت بهتر به نسل جدید احتیاج دارند.
مدیر گروه آموزش زبان فارسی جامعةالمصطفی نمایندگی گلستان گفت: در این استان که رنگین کمان اقوام است حجم گسترده ای از واژگان فاخر اصطلاحات عامیانه و ضرب المثل های زیبا وجود دارد که در صورت انتشار میتواند به رشد فرهنگی جامعه منج شود.
احمد منصوری رضی در گفت و گو با ایرنا با اشاره به نمونه های فاخر هنرمندان ملی گلستان افزود: آثار فاخر به طور طبیعی خود را در استان تثبیت می کند و سپس در سطح ملی و جهانی می تواند مطرح شود.
مدرس و کارآفرین هنرهای زیبای استان گلستان هم گفت: این استان به لحاظ طبیعی بسیار زیبا است اما با وجود هنرمندان عالی از نظر هنرهای تجسمی و زیباسازی فرهنگی شهرها در استان بسیار ضعیف عمل شده چون بودجه ها به هنرمندان، بزرگان فرهنگ وهنر، پاسداران حقیقی صنعت هنر، سینما و تئاتر داده نمی شود.
فرشته سلیمانی اظهارداشت: سیستم مالی زنجیره و منسجم و شورای راهبردی فرهنگ و هنر شهرداری ها به معنای واقعی کلمه فعال نیست و به همین دلیل بازده ای برای مخاطب ندارد.
شاعر و پژوهشگر فولکلور گلستانی هم گفت: ۲۲ زبان و لهجه در گرگان شناسایی شده که زبان لوترای استرآبادی با قدمت بیش از هزار سال قدیمی ترین این زبان هاست که تلاش و دغدغه فرهنگ و ارشاد اسلامی در معرفی و حفظ این میراث های ارزشمند امیدوارکننده است.
به تاکید حسین ضمیری باید کارهای بیشتری برای حفظ میراث ارزشمند فرهنگی سرزمین ایران انجام شود و نسل جدید به آن افتخار کنند.
رئیس هیات مدیره انجمن هنرهای نمایشی گلستان هم گفت: سالهاست که چشم به راه بهره برداری از تالار بهارستان هستیم تا جای نفس کشیدن در تالار فخرالدین اسعد گرگانی باز شود.
سید مهدی صمدی افزود: تالار فخرالدین اسعد برای تئاتر ساخته شده اما در زمان های زیادی برای برگزاری انواع همایش و جلسه در اختیار ادارات و سازمانها قرار میگیرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان در این ارتباط گفت: کمک به توسعه اقتصاد، فرهنگ و هنر با حمایت ویژه از بخش های خصوصی دارای مجوز، بستر سازی عرصه ی اشتغال و کارآفرینی هنرمندان، فرهنگ مداران؛ ایجاد صندوق های حمایتی و همچنین افزایش پوشش های بیمه ای از جمله نیازهای ضروری حوزه فرهنگ، هنر، رسانه و قرآن استان است.
محمد رعیت افزود: با توجه به ظرفیت های ویژه گلستان، این خطه شمالی آمادگی دارد برای نخستین بار در کشور، مجموعه های فرهنگی هنریِ ویژه ی مادران، بانوان و دختران ایران اسلامی و استان گلستان را به صورت اختصاصی در بندرگز و گنبد راه اندازی کرده و خدماتی شایسته را به این قشر تأثیرگذار و جامعه ساز ارایه دهد.
وی اظهار داشت: هنر و هنرمند به سهم خود احیاگر و زندگی بخش فرد، خانواده و جامعه بوده و برای رفع آسیب های اجتماعی پیشگام هستند.
وی بیان کرد:اصحاب فرهنگ و هنر، روشنایی، بینایی، بصیرت و شادابی را به جامعه هدیه کرده و برای زدودن تاریکی اندیشه ها به کمک جامعه می آیند و بی شک شاخصه هنرمند مسئول دانستن خود نسبت به جامعه است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با توجه به تنوع اقوام، پوشش، زبان و آداب و رسوم پیشنهاد انتخاب گلستان به عنوان «پایتخت فرهنگی هنری اقوام گلستان» ارائه شده و همچنین اهدای میزبانی یک رویداد ملی با عنوان «فرهنگ عمومی و اخلاق شهروندی» و نیز میزبانی رویداد مد و لباس فرهنگ اقوام کشور را در گلستان پیشنهاد گردید.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای شرکت در آیین گرامیداشت روز خبرنگار صبح امروز جمعه وارد گلستان شد.
استان گلستان ۴۲ پایگاه خبری، ۱۳۶ دفتر رسانهای شامل خبرگزاری، نشریه چاپی و الکترونیکی و ۱۶۵ نماینده نشریه سراسری فعال دارد.