مهرداد محمدی مدیریت جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه امروز شنبه در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایرنا گفت: امسال اولین محصول بادام زمینی این شهرستان به صورت سنتی برداشت و به وسیله خرمنکوب دانه شده است.
وی سطح زیر کشت بادام زمینی در این شهرستان را ۲ هزار و ۵۰۷ هکتار اعلام و ادامه داد: بادام زمینی همه ساله در اوایل اردیبهشت ماه توسط بادامکاران منطقه کشت و برداشت آن نیز از اوایل مردادماه آغاز و تا اواخر مهرماه ادامه می یابد.
محمدی با بیان اینکه این شهرستان به دلیل وجود زمین های حاصلخیز حاصل از رسوب آبرفت رودخانه سفید رود یکی از کانون های اصلی تولید بادام زمینی کشور است ( ۸۰ درصد از بادام زمینی کشور در این شهرستان تولید می شود ) اظهار داشت: ۶۰ درصد از زمین های زیر کشت بادام زمینی شهرستان در بخش بندرکیاشهر و ۴۰ درصد دیگر در بخش مرکزی قرار داشته و کورکاء ، استخر بیجار ، پرکاپشت مهدیخانی ، خوشکاروندان ، نقره ده ، تمچال از مهمترین مراکز کشت این محصول در منطقه به شمار می روند.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه بادام زمینی این شهرستان با داشتن طول رشد بین ۱۱۰ تا ۱۲۰ روز و کیفیت و طعم خوب از نوع گلی بوده که این امر توجه مصرف کنندگان را به همراه داشته است.
وی کشت سنتی ، کمبود صنایع تبدیلی و فرآوری بادام زمینی ، ورود بادام های بی کیفیت قاچاق به بازار را از عمده مشکلات کشت و تولید این محصول در شهرستان عنوان کرد و گفت: بطور متوسط در هر هکتار سطح زیر کشت بادام زمینی حدود ۶.۵ تن پیله تر حاصل می شود که از این میزان پیله تر ، حدود چهار تن دانه بادام زمینی به دست می آید.
کشت بادام زمینی به جز شهرستان آستانه اشرفیه در رشت ، تالش ، بندرانزلی و رودبار استان گیلان نیز انجام می شود و این محصول در پیشگیری از بیماری های قلبی ، عروقی ، سرطان و آلزایمر موثر است.
شهرستان آستانه اشرفیه در شرق گیلان با داشتن دو بخش مرکزی و بندرکیاشهر دارای ۱۰۵ روستا و حدود ۱۰۸ هزار نفر جمعیت است.