به گزارش ایرنا از مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، داوطلبان آزمون میتوانند از روز دوشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ با مراجعه به سایت مرکز همچنین سایت دانشگاه آزاد به نشانی azmoon.org نتایج آزمون وکالت را مشاهده کنند.
۸۰ هزار داوطلب آزمون فوق العاده وکالت مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه جمعه ۲۳ اردیبهشت در ۲۲۴ حوزه فرعی و ۵۰ حوزه اصلی دانشگاه آزاد شرکت کردند.
به گزارش ایرنا، هفته گذشته ۲۲ مرداد نیز حسن عبدلیان پور رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در نشست خبری درباره درباره اعلام نتایج نهایی آزمون وکالت گفت: آزمون فوقالعاده وکالت همچنان بلاتکلیف است و علت این موضوع هم تفسیر ماده قانونی است.
وی با اشاره به ماده پنج قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار افزود: طبق این ماده قانونی، شرایط برگزاری آزمونها باید مشخص شود. استعلامهایی از سازمان سنجش آموزش کشور شده و رایزنیهایی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی داشتیم و همه تلاشها بر این است تا حق و حقوق افراد ضایع نشود.
رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه خاطرنشان کرد: اگر تاخیری ایجاد شده است بنا به حساسیت است تا با تعامل خوب و به انحو احسن مسأله حل شود. هیچ فشاری وجود ندارد و حساسیتی که ایجاد شده به دلیل این است که میخواهیم مر قانون اجرا شود زیرا تاکید ریاست قوه قضاییه و معاون اول قوه قضاییه بر اجرای مر قانون است.
عبدلیان پور با بیان اینکه زمان مشخص برای اعلام نتایج را نمیدانم، تصریح کرد: سعی بر این است که در آینده بسیار نزدیک نتایج اعلام شود.
وی اضافه کرد: پس از اعلام نتایج، گزینش و مصاحبه اختصاصی برگزار خواهد شد و آزمون شفاهی مطرح نیست.
رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه خاطرنشان کرد: تفسیر صحیح قانون مهم است و چالش بر سر این است که ملاک پذیرش. نمره یا تراز باشد و در واقع همه این مسائل بر سر میزان ظرفیت است.
سخنگوی قوه قضاییه در نشست سخنگوی قوه قضاییه درباره تعیین تکلیف آزمون وکالت گفت که برداشتن سقف عددی برای ظرفیت پذیرش در قلمروی سردفتری در ماده ۳ آیین نامه دفتر اسناد رسمی و کانون سردفتران، دفتریاران مصوب ۱۰ فروردین ماه ۱۴۰۰ این موضوع مد نظر قرار گرفته است و مرکز وکلا طبق گزارشهای داده شده سقف عددی را برای قبولی آزمون در نظر نگرفته و پذیرفته شدگان تنها بر اساس حد نصاب نمره قبولی انتخاب شدهاند که در تاریخ ۲۴مرداد سال جاری مطرح شده است.
ستایشی ادامه داد: بر اساس قانونی که مطرح شد معیار پذیرش داوطلبان در آزمونهای سردفتری و دفتریاری، پروانه وکالت و کارشناسان رسمی دادگستری، کسب حداقل ۷۰ درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصد حائزین بالاترین امتیاز است که این یک مقدار در مقررات پیچیده شده است. به صراحت به میانگین نمرات به عنوان معیار پذیرش اشاره شده است اما قید واژه امتیاز در نص قانون از صراحت این ماده مورد بحث کاسته و روشن شدن ابعاد آن نیازمند تفسیر مجلس شورای اسلامی است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر جمع بندی بر اساس نمره خام بوده اما به دلیل اینکه نمایندگان موضوعاتی را مطرح کردند، ظرف چند روز آینده استفساریه اخذ میشود.