سیدجواد سیدالموسوی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح به منظور بررسی تخلفات گرانفروشی، کم فروشی، خرید و عرضه خارج از شبکه آرد و نظارت بر دستگاههای کارت خوان نانوایی ها انجام می شود.
وی افزود: پروندههایی که در طی این طرح تشکیل خواهد شد در کوتاهترین زمان ممکن رسیدگی و متخلفان نیز برابر اختیارات جدیدی که شورای عالی سران قوا به سازمان تعزیرات حکومتی محول کرده است به مجازاتهای سنگینی محکوم خواهند شد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان شمالی افزود: بیشترین تخلفات انجام شده صنف نانوایی ها مربوط به گرانفروشی و کم فروشی نان است و در مواردی از احکام نصب پارچه و تعطیلی واحد صنفی نیز تخلف گزارش شده است.
وی ادامه داد: شهروندان شکایات خود از نانواییها را به سامانههای ۱۲۴ و تلفن اتاق اصناف ۳۶۲۹۱۷۱۹ اطلاع دهند تا موارد بلافاصله توسط بازرسان بررسی و در صورت وقوع تخلف، پرونده تعزیراتی تشکیل و متخلفان اعمال قانون شوند.
اجرای طرح مدیریت هوشمند یارانه آرد و نان یا به اختصار (مهیا)، با اهداف و انگیزههای حمایتی از مردم و خرج شدن یارانه دولت در محل آن، در دستور کار قرار گرفته است و فعالان اقتصادی بر این باورند که یارانه آرد و نان یک تفاوت ماهوی با یارانه دیگر کالاهای اساسی و حتی حاملهای انرژی دارد و آن اینکه وقتی یارانه را به این کالا اختصاص میدهیم، اقشار محرومتر جامعه از آن نفع بیشتری میبرند چون مصرف بیشتری دارند، اما در سایر کالاها و حتی حاملهای انرژی، افراد پرمصرف، بیشتر افراد متمکن هستند.
سرانه مصرف آرد و نان در خراسان شمالی ۲ کیلوگرم بالاتر از میانگین کشوری است و مردم این استان نان خورتر هستند. هر فرد در خراسان شمالی ماهانه ۹.۵ کیلوگرم آرد و نان مصرف می کند که این رقم در کشور ۷.۵ کیلوگرم است.
اکنون در شهرها و روستاهای استان هزار و ۳۱۲ واحد نانوایی از آرد یارانه ای استفاده می کنند.