«محمدباقر محمدی» روز یکشنبه با حضور در دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی ضمن تبریک روز خبرنگار، افزود: تاکنون ۲ بار از مرز خسروری بازدید کردیم و انبارهای امدادی و لجستیک خود را برای خدمت رسانی هر چه بهتر به زائران اربعین افزایش دادیم تا زائرانی که از همدان وارد استان میشوند از طریق پایگاه های ثابت، سیار، هوایی و تیم های واکنش سریع خدمات مورد نیاز را دریافت کنند.
وی با اشاره به اینکه امسال جمعیت هلال احمر ۲۱ پایگاه امداد و نجات از ورودی استان کرمانشاه تا مرز خسروی را در ایام اربعین حسینی برای پوشش امدادی در جاده های استان کرمانشاه و جاده های منتهی به مرزها فعال می کند گفت: همچنین تیم های امداد هوایی و تیم های اسکان اضطراری و تیم اربی اچ بیمارستان صحرایی برای ایام اربعین حسینی وارد عمل خواهد شد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه در ادامه گفت: ۲۱ شعبه جمعیت هلال احمر و شهرستان ها تمام توانمندی خود را برای ایام اربعین بر روی مرزها خواهند گذاشت و ۳۰۰ نفر امدادگر نیز پای کار آمده اند و یک پوشش امدادی گسترده در دستور کار این جمعیت قرار دارد.
به گزارش ایرنا؛ قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
خسروری هموارترین مرز برای تردد زائران در اربعین
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد؛ خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین در غرب کرمانشاه قرار دارد.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است؛ مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند و زائرانی که از این مرز عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.