تهران – ایرنا – هفته ها خشکسالی در سراسر اروپا باعث پایین آمدن سطح آب رودخانه ها و دریاچه ها به میزانی شد که کمتر کسی آن را به یاد دارد و گنجینه های باستانی را به معرض نمایش گذاشت، اگرچه برخی خطرات ناخواسته را نیز با خود به ارمغان آورد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز، در اسپانیا که متحمل بدترین خشکسالی طی دهه ها شد، باستان شناسان از ظهور یک دایره سنگی ماقبل تاریخ که به طور معمول با آب یک سد پوشانده شده بود، به وجد آمدند.

این دایره سنگی در حال حاضر به طور کامل در کنج مخزنی در استان مرکزی کاسرس اسپانیا قرار دارد، جایی که مقامات می گویند سطح آب به ۲۸ درصد ظرفیت کاهش یافته است.

این منطقه در سال ۱۹۲۶ توس هوگو اوبرمایر باستان شناس آلمانی کشف شد، اما در سال ۱۹۶۳ در یک پروژه توسعه روستایی در دوره دیکتاتوری فرانسیسکو فرانکو زیر آب رفت. از آن زمان به بعد فقط چهار مرتبه به طور کامل قابل مشاهده شده است.

همچنین خاطرات خشکسالی های گذشته در کنار رودخانه راین آلمان زنده شده است. در هفته های اخیر، بسیاری از این سنگ ها در امتداد کرانه بزرگترین رودخانه آلمان سر از آب برآورده اند.

ظهور مجدد این گنجینه ها با دارا بودن تاریخ و حروف اول نام افراد، از سوی برخی به عنوان هشدار و یادآور سختی هایی است که مردم در خشکسالی های قبلی متحمل آن شده اند.

یکی دیگر از رودخانه های خروشان اروپا موسوم به دانوپ در نتیجه خشکسالی به یکی از پایین ترین سطوح خود در تقریبا یک سده افت کرده و لاشه بیش از ۲۰ کشتی جنگی آلمانی غرق شده در جریان جنگ جهانی دوم را در نزدیکی شهر بندری پراهوو صربستان آشکار کرده است.

در ایتالیا نیز برای مناطقی در اطراف رودخانه پو وضعیت اضطراری اعلام شد و به تازگی یک بمب ۴۵۰ کیلوگرمی مربوط به زمان جنگ جهانی دوم در آب های طولانی ترین رودخانه این کشور کشف شد.

تقریبا ۳ هزار نفر در نزدیکی روستای شمالی بورگو ویرجیلیو نزدیک به شهر منتوا ایتالیا تخلیه شدند. عملیات تخلیه این افراد در حالی انجام شد که کارشناسان نظامی مشغول خنثی سازی و انجام یک انفجار کنترل شده از یک دستگاه ساخت آمریکا بودند که در این منطقه به جا مانده بود.

تشدید بحران آب و هوایی در ایتالیا با وقوع آتش سوزی های مرگبار در بخش گسترده ای از اروپا همزمان است. کشورهایی از جمله ایتالیا، آلمان، اسپانیا، پرتغال، هلند و انگلیس در این تابستان خشکسالی شدیدی را تجربه می‌کنند و شاهد خسارت های بسیاری به کشاورزان و دامداران هستند و همین امر مقام های این کشورها را به اعمال محدودیت مصرف آب واداشته است.

بخش‌های شمالی کشور ایتالیا ماه‌ها است که بارانی به خود ندیده و امسال با کاهش ۷۰ درصدی بارش برف مواجه شده است. تا حدی که راه‌های حیاتی آب و برخی رودخانه‌های این کشور که در مرکز زمین‌های کشاورزی و بخش‌های صنعتی ایتالیا جاری می‌شدند خشک شده‌اند.