حوزه استانهای ایرنا: یکسال از سپردن سکان اداره کشور به دولت سیزدهم میگذرد، دولتی که به ریاست آیتالله سید ابراهیم رئیسی و با شعار «دولت مردمی، ایران قوی» کار خود را آغاز کرد و به اذعان بسیاری از کارشناسان و ناظران، در تاریخ دولتهای پس از انقلاب، هیچ دولتی بهاندازه دولت سیزدهم و آیتالله رئیسی میراثدار مشکلات، ضعفها و کاستیهای برجایمانده از دولت پیش از خود نبوده است.
وضعیت بد شاخصهای کلان اقتصادی، کسری بودجه، کاهش ارزش پول ملی، تورم بالا و بسیاری دیگر از چالشها که ماحصل سیاستگذاریها و اقدامات نادرست سالهای پیش از ۱۴۰۰ بود شرایطی را رقم زد که به گفته آیتالله رئیسی در اولین حضور وی در جلسه هیات دولت که با وزرای دولت قبل برگزار شد، نخستین چالش پرداخت حقوق مردادماه بود!
با این حال گرچه چالشها بسیار زیاد بوده و هست، اما با همت مسئولان دولت سیزدهم اعم از رئیس جمهور، وزرا و سایر ارکان دستگاه اجرایی، طی یکسال گذشته علاوه بر رفع بسیاری از چالشهای گذشته و تلاش برای ریلگذاری صحیح برای حرکت به سوی شرایط بهتر، اقدامات ارزشمندی نیز در حوزههای مختلف عملکردی صورت گرفته است که به نظر میرسد با گذشت یک سال از استقرار دولت اکنون نوبت به بازخوانی آن رسیده است.
در ادامه به بررسی وضعیت استان سمنان در یکی از شاخصهای مهم اقتصادی با عنوان تراز تجاری خواهیم پرداخت، تراز تجاری از محاسبه اختلاف میان ارزش صادرات و واردات در یک دوره زمانی معین به دست میآید و اگر ارزش صادرات نسبت به واردات آن بیشتر باشد، آن استان دارای مازاد تجاری یا تراز تجاری مثبت است، و متقابلاً، اگر استانی بیشتر از ارزش صادرات خود واردات کند، دارای کسری تجاری یا تراز تجاری منفی است
عوامل مختلف مانند هزینههای تولید (زمین، نیروی کار، سرمایه)، هزینه در دسترس بودن مواد اولیه کالاهای واسطه و ورودیهای دیگر، حرکات نرخ ارز در بازهای مشخص، مالیات و محدودیت تجارت، موانع غیر تعرفهای مانند محیط زیست، بهداشت و استانداردهای ایمنی، در دسترس بودن ارز خارجی کافی برای پرداخت واردات و میزان عرضه و تقاضا، از مولفههای موثر در تراز تجاری است و اکنون استان سمنان با رویکرد دولت سیزدهم دارای تراز تجاری مثبت ۴۴ میلیون دلار است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت ، معدن و تجارت استان سمنان گفت: طی یکسال فعالیت دولت سیزدهم ، تراز تجاری استان به میزان ۴۴ میلیون دلار مثبت ارزیابی شده است.
به گزارش ایرنا، حمیدرضا مداح گفت: طی یکسال گذشته و از آغاز فعالیت دولت سیزدهم ۲۶۱ هزار تن کالا از استان سمنان به ارزش ۹۴ میلیون دلار صادر شده است.
وی خاطر نشان کرد: بیشترین کالاهای صادراتی استان شامل هیدروکربن سبک ، سود سوزآور، کابل زمینی، سرب تصفیه شده ، پودر لباسشویی، میلگرد، سیلیسوم، کاشی و سرامیک، کولر آبی ، شیرینی و شکلات و کلرو سدیم است که به کشورهایی از قبیل کشورهای افغانستان، عراق، امارات ، ترکیه ، پاکستان، چین، انگلستان ، هند ، کرواسی ، صربستان هنگ کنگ ، ارمنستان ، آذربایجان ، ایتالیا صادر شد.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت استان سمنان افزود: در این مدت ، ۱۰ هزار تن کالا به ارزش ۵۰ میلیون دلار به استان وارد و از گمرک ترخیص شد که عمده کالاهای وارداتی شامل اجزاء و قطعات ماشین ها و دستگاه های برقی ، ماشین آلات و دستگاه ها برای قنادی یا برای تولید کاکائو یا شکلات ، پنبه حلاجی شده ، قطعات منفصله خودرو، ماشین آلات نانوایی یا نان شیرینی پزی، بیسکویت سازی، محصولات از آهن یا فولاد غیرممزوج تخت نورد شده بود.
حمیدرضا مداح تصریح کرد: کالاهای وارداتی از کشورهای از قبیل ترکیه، چین، ایتالیا، آلمان، ازبکستان،کره جنوبی، امارات، اسپانیا، اتریش، هلند، بلژیک، مالزی، سوییس وارد استان شده است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت استان سمنان ادامه داد: طی یکسال گذشته ۸۳ فقره کارت بازرگانی در استان صادر و ۱۰۰ فقره تمدید شد.
به گزارش ایرنا، بخش صنعت و معدن ۳۴ درصد از اشتغال استان سمنان و ۲۲ درصد از تولید ناخالص این استان را به خود اختصاص داده است. سرمایهگذاری در بخش صنعت استان سال ۹۹ بیش از ۱۹ هزار میلیارد ریال بود که برای سه هزار و ۶۱۸ نفر اشتغالزایی به همراه داشت.