قزوین - ایرنا - رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین با بیان اینکه در حال حاضر نقص قانونی در حوزه صنعت ساختمان نداریم، گفت: اجرای صحیح قوانین در حوزه ساخت و سازها بدون شک حوادثی نظیر متروپل را برای ما هیچگاه تکرار نخواهد کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امیر کلهر روز یکشنبه در مراسم تقدیر از خبرنگاران استان قزوین، تاکید کرد: در گذشته های نه چندان دور حوادثی نظیر زلزله رودبار و یا بم متاسفانه خسارت های جانی و مالی فراوانی را برای ما رقم زد اما پس از آن و با تشکیل سازمان نظام مهندسی ساختمان و نظارت بر امر ساخت و سازها، خوشبختانه آمار تلفات جانی ما را در حوادث طبیعی مانند زلزله به خصوص در زلزله های بزرگی همچون بندرعباس و سرپل ذهاب را به شدت کاهش داد.

کلهر ادامه داد: آگاهی بخشی به مردم از سوی رسانه ها در خصوص ۲۳ مبحث مقررات ملی ساختمان و رعایت قوانین و مقررات مندرج در آن از سوی سازندگان و ناظران و مطالبه گری جدی آنان به طور حتم کاهش بسیاری از حوادث را در حوزه ساختمان به دنبال خواهد داشت.

این مسوول حوزه نظام مهندسی خاطرنشان کرد: به همین منظور و از سه ماه پیش دفتر مشاوره شهروندی را به منظور ارایه مشاوره فنی رایگان به شهروندان در خرید ملک و اینکه آیا در زمان ساخت نظارت های فنی و آزمایشگاهی برروی بنا صورت گرفته یا نه را در سازمان راه اندازی کرده ایم.

به گفته وی، در حال حاضر بخش عمده ای از مراجعان به این سازمان در قزوین مربوط به موضوع پیش خرید ساختمان ها است که خریداران در طول مسیر ساخت با سازنده به مشکل برمی خورند و به همین جهت نیز برای نخستین مرتبه دفتر مشاوره حقوقی را با کمیته داوری در سازمان به راه انداخته ایم.

کلهر با بیان اینکه سیاست سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین این بوده که اگر تخلفی صورت گرفت باید آن را رسانه ای کنیم تا از تکرار آن پیشگیری شود، افزود: تحقق این موضوع بدون شک باعث کاهش تخلفات در بخش های مهم از جمله مالی و اقتصادی خواهد بود و یا اگر احیانا تخریبی از سوی ماده ۱۰۰ و یا مباحث مربوط به ناایمن بودن بنا صورت گرفت، این کار با حضور اصحاب رسانه جهت بازدارندگی ها، صورت بگیرد.

 نظام مهندسی ساختمان قزوین دارای ۶ هزار عضو فعال است

کلهر، تعداد اعضای این سازمان در سطح استان قزوین را ۱۱ هزار عضو دانست و گفت: در حال حاضر ۶ هزار عضو سازمان فعال بوده و دارای پروانه اشتغال به کار و دارای صلاحیت در هفت رشته معماری، نقشه برداری، اجرا، مکانیک، برق، محاسبات و تاسیسات برق و مکانیک می باشند.

وی با اشاره به موضوع نهضت ملی ساختمان،اظهار داشت: برای نخستین مرتبه تفاهم نامه ای بین نظام و اداره کل راه و شهرسازی برای نظارت در این مساله منعقد شد تا نظارت ها به صورت حقیقی و یا توسط مشاوران صورت بگیرد.

کلهر در خصوص ساختمان های ناایمن نیز گفت: این مساله به شدت و قبل از حادثه متروپل نیز توسط سازمان، دادستانی، راه و شهرسازی و معاونت عمرانی استانداری در سطح استان مورد پیگیری قرار داشت اما با توجه به اینکه سازمان نظام مهندسی به لحاظ ساختاری اجازه ورود به مباحث کلی در این زمینه را ندارد، گزارشات خود را به صورت مکتوب به مراجع ذیصلاح ارایه داده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین ادامه داد: موضوع اصلی که مربوط به سازه می باشد، خوشبختانه موارد عمده ای در استان قزوین وجود ندارد و در مواردی مانند برج خلیج فارس ایرادات به افزایش ارتفاع، آسانسورها و پله های اضطراری بازمی گردد اما برای همین موارد نیز ما به طور جای پای کار ایستاده ایم.

کلهر به موضوع آسانسور در ساختمان ها اشاره و یادآور شد: اصولا آسانسور یک وسیله نقلیه است که در ساختمان از آن استفاده می کنیم و این وسیله نیز همواره به نگهداری و تعمیرات نیاز دارد و به همین منظور باید دفاتر بازرسی ساختمان تشکیل شود و در بازدیدهای دوره ای ضمن انعکاس مسایل و مشکلات، مدیریت ساختمان درصدد رفع آنها برآید.

وی در خصوص صدور شناسنامه فنی - ملکی نیز اظهار داشت: از زمان ابلاغ دیوان عدالت اداری مبنی بر عدم دریافت وجه، این مساله در سازمان نظام مهندسی دیده شده و تاکنون نیز هیچ مبلغی در این زمینه از مراجعان دریافت نشده اما درصدد آن هستیم که با توجه به اینکه صدور این شناسنامه هییچ ارتباطی به ارایه خدمات مهندسی ندارد و در پیش نویس قانون جدید نظام مهندسی نیز به آن اشاره شده، دریافت مبلغ آن اجرایی شود.