گرگان - ایرنا - مساجد پایگاه معنوی و چراغ درخشان تبیین گام دوم انقلاب اسلامی، تربیت دینی، فرهنگی، آموزشی، اعتقادی، عبادی، سیاسی، اجتماعی است که همواره از جایگاهی رفیع در فرهنگ اسلامی برخوردار بوده و مهمترین رکن جریان سازی های اجتماعی و دینی به شمار می‌روند.

مسجد محل عرضه هنر متعهد معماری، مهندسی، نقاشی، خطاطی و جلوه­های ایمانی هنرمندان اسلامی است و نقش این مکان برای اتحاد و یگانگی مسلمانان جهان بر کسی پوشیده نیست.

"مارسل بوازار" اسلام‌­شناس سوئیسی درباره نقش نیرومند مسجد نوشت: مسجد، عامل نیرومندی در همبستگی و اتحاد مسلمانان جهان است. مخصوصاً در روزگار معاصر که مسلمانان شور و حرارت صدر اسلام را دگربار از خود نشان می­دهند، مساجد به صورت مراکز تربیت روحانی و پایگاه جنبش مسلمانان در برابر ستمگران و سلطهجویان درآمده است.

در طول تاریخ و در فرهنگ دینی،  مساجد همواره  به عنوان قلب تپنده اسلام یادآوری تقرب جستن،عبادت و پرستش خداوند متعال بوده  و در ایران به عنوان یکی از مقدس ترین مکان ها در تربیت فرهنگی، آموزشی، اجتماعی، سیاسی ، نظامی، قضایی، عقیدتی و عبادی جامعه به شمار می‌رود  و در انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس نقش ویژه ای در هدایتگری افراد داشته است.

۳۰ مرداد روز جهانی مساجد نامگذاری شده و دلیل آن یادآوری به آتش کشیده‌شدن مسجدالاقصی به عنوان قبله اول مسلمین جهان در ۲۱ آگوست سال ۱۹۶۹ توسط صهیونیست‌ها است.

نقش بی بدیل جامعه نخبگانی مساجد در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی

مسئول امور مساجد اداره کل تبلیغات اسلامی گلستان گفت: مساجد در زمان پیامبر (ص) ۲۰ کارکرد داشت ولی در به مرور زمان کارکردهای آن در برخی نقاط کاهش پیدا کرده که نیاز احیای تمام کارکردهای آن هستیم.

حجت الاسلام محمدعلی شاهینی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سه کارکرد فرهنگی، عبادی و سیاسی مساجد برای تقویت اندیشه های جوانان و نوجوانان نقش ویژهای دارد.

وی اظهار داشت: جامعه نخبگانی جوان و نوجوان در گفتمان عملیاتی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، جهاد تبیین و فرامین امامین انقلاب بی شک نقش بی بدیلی دارند.

وی بیان کرد: محوریت تمدن نوین اسلامی در خودسازی و جامعه سازی شکل گرفته و محور اجتماع هم باید خانواده و مساجد باشد.

مسئول امور مساجد اداره کل تبلیغات اسلامی گلستان گفت: مسجد به عنوان سنگر اصلی فرهنگی و اجتماعی، پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و جهاد تبیین را راهبری می کند.

حجت الاسلام شاهینی افزود: اجرای طرح سراج از سوی امور مساجد اداره کل تبلیغات اسلامی با محور عملیاتی کردن بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و هفت توصیه رهبر معظم انقلاب اسلامی   در گلستان آغاز شده است.

ظرفیت ویژه مساجد در تبیین گام دوم انقلاب

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گلستان هم در این ارتباط گفت: توجه به ظرفیت مساجد در تبیین انقلاب اسلامی حائز اهمیت بوده که یکی از ظروف تبیین گام دوم انقلاب اسلامی بر محور عام و خاص مساجد است .

حجت الاسلام احمدرضا احمدی در گفت و گو با ایرنا افزود: در ماموریت های مفهومی و تبیینی جهاد تبیین و بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی می توان از ظرف مسجد به عنوان بزرگترین ظرفیت استفاده کرد.

وی اظهار داشت: رویکرد مردمی در امر مناسک و اعمال دینی به لحاظ تاریخی در مسجد محقق می شود لذا خطبا، کارشناسان،نخبگان، جوانان و افرادی که توان تبیین فرامین امامین انقلاب را دارند می توانند از این ظرفیت امن و غنی برای تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی استفاده کنند.

وی بیان کرد: کسانی که در حوزه نرم افزاری نظام در حال فعالیت بوده و تولیت ساختاری در مساجد دارند از جمله روحانیون، مبلغین، کارشناسان و نخبگان این حوزه باید از ظرفیت مساجد به خوبی استفاده کنند.

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گلستان گفت: بهترین زمان برای بیشترین استفاده از ظرفیت مساجد در ایام خاص محرم، رمضان، دهه فجر و اعیاد است تا از این جایگاه و پایگاه سنگرساز استفاده کنند.

حجت الاسلام احمدی افزود: مردم گلستان به این پایگاه و سنگر در ماموریت منظم و منظبت تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی توجه ویژه ای داشته اند.

گلستان با جمعیت یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفری متشکل از اقوام و مذاهب گوناگون افزون بر ۲ هزار و ۵۰۰ مسجد و حسینیه در ۳۳ نقطه شهری و بیش از یک هزار روستا دارد.