به گزارش ایرنا، علی اسلامی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران استان افزود: احیای قنوات در راستای کمک به کشاورزان و رساندن آب به زمینهای کشاورزی همراه با عملیات لایروبی با همکاری مردم روستاها و برخی دستگاهها صورت میگیرد.
وی به اهمیت اجرای طرحهای مختلف در حوزه کشاورزی و پیگیری آن توسط قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه الغدیر اشاره کرد و ادامه داد: برای تحقق اهداف و حل مشکل کشاورزان به همکاری تمامی بخشها و همیاری بهتر و بیشتر جامعه هدف و مسئولان نیاز است .
این مسئول با اشاره به لزوم احیای قنات در روستاهای مختلف استان گفت: گروههای متخصص زیرپوشش قرارگاه در زمینه احیای قنات در چند نقطه از استان مشغول به فعالیت جدی هستند که یکی از این نقاط روستای چالمه در شهرستان خاتم است.
به گفته اسلامی در ۲ سال گذشته سازمان بسیج سازندگی سپاه الغدیر استان و قرارگاه پیشرفت و آبادانی یزد برای آب شرب این منطقه اقداماتی از جمله ایجاد خط انتقال آب و ساخت مجتمع آبی را در برنامه خود قرار داد و با موفقیت به پایان رساند.
مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی یزد تصریح کرد: طرح احیای ۶۰ رشته قنات را سپاه الغدیر در برنامه کاری خود قرار داده که تنها برای قنات چالمه ۱۶۰ میلیون تومان هزینه شده و در این قنات در روستا تاکنون ۸۰ متر کفشکن، ۵۴ متر پیشکارکنی و ۲۰متر حفر چاه انجام شدکه تا پایان تابستان به اتمام میرسد.
در استان یزد کشاورزان و دامداران با رعایت الگوی کشت نوین و بهره وری از آب مجازی در بخش کشاورزی و دامداری سالانه افزون بر یک میلیون و ۶۳۰ هزار تن انواع محصول کشاورزی و دامی تولید میکنند.
این میزان تولید به همت۷۰ هزار خانوار روستایی، کشاورز و دامدار در این حوزه تولید میشود که شامل ۷۹۰ هزارتن محصول زراعی و باغی، ۵۱۰ هزار تن محصول گلخانهای و ۳۸۰ هزارتن محصول دامی است.
یزد با ۷۳ هزار هکتار وسعت و یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر جمعیت در منطقه گرم و خشک ناحیه مرکزی ایران قرار دارد و از مناطق کم باران کشور است، ۸۷ درصد جمعیت آن در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادیها زندگی میکنند.
از ۱۷۵ هزار هکتار اراضی قابل کشاورزی استان هماکنون به دلیل کم آبی، خشکسالی، تغییر الگوی کشت، توسعه کشت گیاهان کم آبخواه و مهاجرت از روستاها به شهرها در ۱۱۴ هزار هکتار آن کشت و زرع میشود.
مجموع قناتهای یزد حدود ۶ هزار و ۵۰۰ رشته تخمین زده میشود که تعدادی از آنها در گذر زمان به دلیل خشکسالی، حفر چاههای عمیق، بیتوجهی به مرمت و بازسازی و وقوع سیلاب تخریب و خشک و دیگر قابل استفاده نیست.