به گزارش گروه سیاسی ایرنا، در متن بیانیه دبیرخانه دائمی کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین آمده است: سبْحَانَ الَّذِی أَسْرَی بِعَبْدِهِ لَیْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَی الْمَسْجِدِ الْأَقْصَی الَّذِی بَارَکْنَا حَوْلَهُ لِنُرِیَهُ مِنْ آیَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِیعُ الْبَصِیرُ”. صیانت از مسجد الاقصی قبله اول مسلمانان جهان، معراجگاه پیامبرعظیم الشأن اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) و مقدس ترین نماد هویت دینی فلسطین، تکلیفی بر ذمه همه مسلمانان جهان است. مسجد الاقصی قلب مقدس فلسطین و میعادگاه وحدت امت اسلامی است. مسجد الاقصی محل وصل و توجه ملت فلسطین در تمامی جغرافیاها در داخل و خارج سرزمین های اشغالی است و به آتش کشیدن مسجدالاقصی توسط صهیونیست ها مورخ سیام مرداد ماه ۱۳۴۷(۲۱ آگوست ۱۹۶۹ میلادی) اقدامی شرورانه و خطرناک در راستای یهودی سازی قدس شریف و استحاله هویت اسلامی فلسطین و فلسطینیان محسوب می شود.
در این بیانیه تاکید شده است: اهمیت مساله موجب شد که سازمان همکاریهای اسلامی با محور قراردادن مسجد الاقصی، این تاریخ را روز جهانی مساجد قرار دهد. دبیرخانه دائمی کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین مجلس شورای اسلامی، ضمن محکوم کردن اقدامات رژیم صهیونیستی علیه مسجد الاقصی اعلام میدارد؛ مسجد الاقصی قبله نخست اسلام، جایگاه معراج پیامبر اعظم (ص) و نماد هویت اسلامی فلسطین است و تجاوزات صهیونیست ها به ساحت و حریم این مسجد معظم و معزز جنایت علیه مقدسات، تاریخ، بشریت و نقض آشکار بیانیه ها و قطعنامه های بین المللی است.
در ادامه این بیانیه آمده است: از تمامی امت اسلامی و به ویژه ملت مبارز فلسطین خواستاریم در راستای تکلیف الهی و اسلامی و با تمامی توان، حول این مرکز ثقل مقدس مجتمع و متحد شوند و مجاهدانه با تهاجمات رژیم صهیونیستی به حریم قدسی مسجد الاقصی مقابله کنند و از همه نهادهای بین المللی نیز انتظار داریم در مسیر پاسداشت تعهدات انسانی و حقوق بشری و با حداکثر ظرفیت، تمهیدات و اقدامات موثر و بازدارنده را علیه تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی به ساحت مسجد الاقصی اتخاذ کرده و در دستور کار خود قرار دهند.
به گزارش ایرنا، امروز (یکشنبه) پنجاه و سومین سالگرد به آتش کشیدن مسجد الاقصی توسط یک صهیونیست است؛ جنایتی که در اثر آن رواق شرقی این مسجد به طور کامل در آتش سوخت و آسیبهای دیگری نیز به آن وارد شد.
"مایکل روهن" صهیونیست، در چنین روزی (در ۲۱ آگوست ۱۹۶۹) رواق شرقی را به آتش کشید و تمام اشیای موجود در این رواق از جمله منبر تاریخی این مسجد در آتش سوخت؛ این آتشسوزی حتی به گنبد نقرهای نیز رسید.
این جنایت صهیونیستها، انقلابی خشمناک در سراسر جهان اسلام به وجود آورد. یک روز پس از این اتفاق هزاران مسلمان فلسطینی نماز جمعه را در بخش بیرونی مسجد الاقصی برپا کردند و تظاهراتی گسترده تمام بیت المقدس را فرا گرفت و از پیامدهای این حادثه برگزاری اولین نشست در سطح سران کشورهای اسلامی در شهر رباط پایتخت مغرب بود.