تهران - ایرنا - معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) از جمع‌آوری ٢ هزار میلیارد تومان کمک‌های مردمی در ماه مبارک رمضان امسال در قالب طرح اطعام مهدوی خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حبیب‌الله آسوده روز دوشنبه در نشستی خبری با اصحاب رسانه که در محل کمیته امداد امام خمینی(ره) برگزار شد، افزود: یکی از وظایف اصلی این سازمان حمایتی تامین معیشت غذایی نیازمندان است.  

وی تصریح کرد: باتوجه به شرایط اقتصادی، تامین این معیشت برای خانواده‌های نیازمند ضروری و از تعهدات اساسی کمیته امداد است. در این راستا همچنین ترویج فرهنگ اطعام و احسان نیز به‌عنوان یکی دیگر از وظایف خطیر این سازمان در مناسبت‌های مختلف، در حال انجام است.

معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد گفت: برای نمونه، در ماه مبارک رمضان امسال در طرح اطعام مهدوی ٢۴ میلیون اطعام به ارزش ٢ هزار میلیارد تومان جمع‌آوری شد و ٨ میلیون افطاری ساده و یک میلیون و ٩٠٠ هزار بسته معیشتی توسط همکاران کمیته امداد، خیرین، مراکز نیکوکاری و... به محرومین و نیازمندان داده شد.

وی افزود: در حوزه نذر قربانی هم ۵۰ هزار رأس قربانی در سطح کشور توسط خیرین با کمک کمیته امداد امام خمینی و مراکز نیکوکاری جمع‌آوری شد؛ که نسبت به سال گذشته رشد ۵٧ درصدی داشته و در حقیقت ۵۶۰ میلیارد تومان تا پایان عید قربان، ارزش ریالی کمک‌های مردمی بود. 

وی ادامه داد: اطعام عید غدیر خم نیز برابر با ٧ میلیون و ۵۰۰ هزار بود که در این ایام توزیع شد و نسبت به سال گذشته با رشد ۶۰ درصدی همراه بود.

آسوده همچنین با اشاره به طرح اطعام و احسان حسینی اظهار داشت: این پویش از اول ماه محرم آغاز شده و تا پایان صفر ادامه داشته و تاکنون ثبت کمک‌ها در سامانه مربوطه ١٣ میلیون و ٨٠٠ هزار غذا بوده است. ٢٩ هزار و ٨٠٠ نفر نیز در این طرح فعالیت داوطلبانه داشته‌اند.

وی افزود: ٢ هزار میلیارد تومان نیز ارزش ریالی کمک‌های این طرح بود و سال گذشته نیز ۴٠ میلیون اطعام به ارزش ١٧٠٠ میلیارد تومان توزیع شد.

آسوده ادامه داد: برنامه اصلی کمیته امداد امام خمینی در شهریور ماه برگزاری جشن شور عاطفه‌ها با رسالت مشارکت‌های مردمی جهت ارتقای دانش و تحصیل دانش‌آموزان و محصلان دانشگاهی است. در حال حاضر هم ٧٠٠ هزار دانش‌آموز و ۵٠ هزار دانشجو در سراسر کشور تحت پوشش و در واقع حمایت این کمیته قرار دارند.

به گفته وی، این جشن از ١۵ مردادماه آغاز شده و تا ١۵ مهر به مدت دو ماه ادامه خواهد داشت.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی گفت: دستورات لازم در این زمینه هم به دستگاه‌های مربوطه از ١۵ مردادماه داده شده است؛ که کمک‌های مردمی از آغاز سال تحصیلی به نیازمندان تحویل داده شود.

وی تأکید کرد: تمامی مسئولان و دستگاه‌ها در این زمینه باید کمک‌رسانی داشته و اجازه ندهند انسانی به‌جهت فقر از تحصیل بازماند.

آسوده گفت: خیرین و نیکوکاران نیز می‌توانند نذورات و کمک‌های خود را از طریق کد دستوری #۸۸۷۷* و #۱۲* یا شماره کارت ۶۲۷۷۶۰۷۷۷۷۷۷۷۷۷۷ واریز کنند.

وی افزود: پایگاه‌های فیزیکی جمع‌آوری کمک‌های مردمی هم طی یک هفته در مدارس و در دهه سوم شهریور ماه در مصلاهای نماز برپا خواهد بود. مراکز نیکوکاری نیز در این زمینه مشارکت خواهند داشت. دفاتر کمیته امداد امام خمینی هم به منظور جمع‌آوری این کمک‌ها فعال بوده و تاکید بر لوازم‌التحریر برای دانش‌آموزان و پوشاک و کالاهای مصرفی موردنیاز نو جهت حفظ و صیانت از شأن نیازمندان است.

وی همچنین اعلام کرد: ۵۴۵ مرکز نیکوکاری باهدف حمایت از اشتغال جمعیت محرومان در سطح کشور کسب مجوز کرده و ۵٣ مرکز نیز در زمینه کمک به مسکن فعال است. ٨۶ مرکز در حوزه بهداشت و سلامت و ٣٠ مرکز نیز در عرصه تهیه جهیزیه و کمک به ازدواج خدمت‌رسانی می‌کند.

آسوده همچنین از حمایت ۴١٢ هزار فرزند محسنین و ایتام خبر داد و گفت: مجموع کمک‌های امسال در ۴ ماه نیز ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است.

وی یادآور شد: در حوزه صدقات در مجموع، در چهار ماهه سال ۱۴۰۱ مبلغ ۲۱۶ میلیارد تومان جمع‌آوری شده و نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته ۱۷ درصد رشد داشته است. در طرح اکرام ایتام و محسنین نیز ۹۹۷ میلیارد تومان کمک‌های نقدی و غیرنقدی جمع آوری و نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد رشد یافته است. 

وی با اشاره به حوزه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد نیز گفت: در چهار ماه سال جاری ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در بخش غذایی گردآوری شد. همچنین در حوزه زکات طی ۴ ماهه سال جاری ۹۱۹ میلیارد تومان اعتبار (زکات) جمع‌آوری شد؛ که از این مبلغ ۳۱۹ میلیارد تومان زکات مستحب، ۵۴۰ میلیارد فطریه و ۶۰ میلیارد تومان زکات واجب بوده است. 

به گفته آسوده، کمک‌های مردمی هر شهر و شهرستان و... در همان محل هزینه شده و به دیگر مناطق منتقل نخواهد شد. کارکنان کمیته امداد نیز از این اعتبارات بهره نبرده و این نهاد صرفا مدیریت‌کننده کمک‌های جمع‌آوری شده خواهد بود.

وی با اشاره به طرحی تحت عنوان مبتنی بر نیاز گفت: براساس این طرح، نیازمندی‌ها (نیاز به مسکن، جهیزیه و...) پاسخ داده می‌شود که ٣٣٠٠ میلیارد تومان نیز در این حوزه از طریق کمک‌های مردمی و خیرین جمع‌آوری شده است.