تهران- ایرنا- تصویر یک نمونه خاص از یک گیاه قارچی انگلی در حال رشد کردن و بیرون آمدن از بدن یک حشره قربانی، دانشمندان را شگفت‌زده کرد؛ تصویری که در دومین دوره رقابت‌های نشریه علمی «بی ام سی اکولوژی» رتبه اول را از آن خود کرد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری «ستادی فایندز» (studyfinds.org)، کشف یک گیاه قارچی کنترل کننده ذهن موسوم به «زامبی» شاید خیلی موجب خوشحالی نباشد اما یک عکس از این گیاه در حال کشتن حشره قربانی خود، شور و هیجان جامعه علمی را به دنبال داشته است. این عکس خیره‌کننده در رقابت عکاسی در مسابقات نشریه «بی ام سی اکولوژی» در سال جاری با کنار زدن تصاویر دیگری از طبیعت برنده شد.

«روبرتو گارسیا – روا» از دانشگاه والنسیا این تصویر فوق‌العاده را از یک گیاه قارچی انگلی در حال بیرون آمدن از بدن یک حشره، ثبت کرده است.

محققان می‌گویند این گیاه قارچی خاص در واقع جسم و ذهن حشره قربانی خود را تسخیر می‌کند. این گیاه حشره قربانی خود را مجبور می‌کند به مکان‌هایی برود که برای رشد گیاه بهتر است و بعدا از بدن حشره خارج می‌شود و به دنبال قربانی بعدی می‌رود.

گارسیا-روا گفت: این تصویر نشان دهنده نبردی است که با هزاران سال تکامل شکل گرفته است. تخم (بذر) این گیاه موسوم به «زامبی» وارد استخوان‌بندی خارجی و ذهن حشره شده و آن را وادار به نقل مکان به جایی می‌کند که برای رشد گیاه مناسب‌تر است. این عکس شبیه چیزی است که از داستان علمی-تخیلی بیرون آمده باشد که بطور همزمان مرگ و زندگی را نشان می‌دهند: مرگ حشره به زندگی گیاه قارچی حیات می‌دهند.

داوران این رقابت علاوه بر این تصویر برنده نهایی همچنین تصاویر درگیری را در چهار طبقه‌بندی دیگر شامل روابط در طبیعت، تنوع زیستی در معرض تهدید،‌ حیات از نمای نزدیک و تحقیقات در مرحله عمل، انتخاب کردند. در رقابت «روابط در طبیعت» عکس مربوط به رابطه گیاه- میوه‌خوار ارائه شده توسط «آلوین هاردنبول» برنده شد. این عکس رابطه قوی بین گیاهان و حیوانات میوه‌خوار را نشان می‌دهد.

در بخش «تنوع زیستی در معرض تهدید»، «سامانتا کرلینگ» از دانشگاه واشنگتن با عکسی از فیل‌های آفریقایی که در زمان خشکسالی در آفریقای جنوبی از گرمای خورشید زیر یک درخت پناه گرفته‌اند، برنده شد.

از رقابت بخش «حیات از نمای نزدیک» عکسی از «براندون آندره گوئل» از دانشگاه بوستون برنده شد که رشد جنین قورباغه‌های درختی درون تخم‌های خود را در کشور کاستاریکا نشان می‌دهد.

در رقابت بخش «تحقیقات در مرحله عمل» نیز عکسی از «جفرسون ریبرو» از دانشگاه کورنل برنده شد که دو پژوهشگر از دانشگاه ریودوژانیور برزیل را نشان می‌دهد.

این دو پژوهشگر در دوره همه‌گیری کرونا در این خصوص تحقیق کرده‌اند که آیا درخت‌های منفرد به کاهش تاثیر فعالیت‌های انسانی بر جمعیت قورباغه‌ها تاثیر دارد یا خیر.