سعید پورزادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کارگروه مقابله با لکه های نفتی در سطح محلی در کیش به عنوان یکی از زیر مجموعه های شورایعالی محیط زیست جزیره از امروز با تشکیل جلسه فعالیت خود را آغاز کرد.
وی اضافه کرد: این کارگروه با هدف مقابله با لکه های نفتی که منشا آنها به لوله های خط انتقال نفت در خلیج فارس و مناطقی همچون سیری، سکوهای نفتی و برخی منشاهای دیگر بر می گردد تشکیل شده است.
پورزادی افزود: تمام سازمان و دستگاه های اجرایی و مسوول جزیره از جمله سازمان منطقه آزاد کیش، اداره بنادر و دریانوردی، شیلات، هواشناسی، فرماندهی انتظامی و سپاه ناحیه در این کارگروه عضو هستند و دبیری آن بر عهده اداره بنادر و دریانوردی سپرده شده است.
وی گفت: در اولین جلسه کارگروه مقرر شد یک قطعه زمین در بندگاره کیش از سوی سازمان منطقه آزاد کیش به اداره بنادر و دریانوردی به منظور ایجاد سایت شناسایی، پایش، ردیابی و مقابله با لکه های نفتی تخصیص داده شود.
معاون فنی و عمرانی سازمان منطقه آزاد کیش یادآور شد: اداره بنادر و دریانوردی نیز باید با همکاری دستگاه های اجرایی و شرکت های نفتی فعال در منطقه نسبت به تجهیز این سایت با هدف حفاظت از آبها و سواحل این جزیره مرجانی اقدام کنند.
وی افزود: اگر بتوان منشا لکه های نفتی را شناسایی و آنها را در دریا جمع آوری کنیم کم هزینه تر و آلودگی های کمتری خواهد داشت و آثار تحمیلی و تخریبی بر سواحل کیش کاهش و تاب آوری این جزیره نیز بیشتر خواهد شد.
پورزادی با بیان اینکه انجام طرح مطالعاتی مقابله با لکه های نفتی با شرایط اضطرار از دیگر مصوبات اولین جلسه این کارگروه بود گفت: همچنین مقرر شد سامانه ای برای شناسایی لکه های نفتی توسط اداره بنادر و دریانوردی تشکیل و سطح آب به صورت مرتب توسط یگان های دریابانی پایش و به این سامانه اعلام شود.
وی گفت: دعوت از مسوولان وزارت نفت به عنوان بهره برداران اصلی فرآورده های نفتی به منظور اجرای مصوبات هیات وزیران از دیگر مصوبات این کارگروه بود.
ابتدای مرداد سال جاری در اسکله تفریحی جزیره کیش لکه های نفتی مشاهده شد که طبق اعلام اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش، عمده علت بروز ای لکه ها عبور و مرور کشتیهای نفتکش، بروز سوانح در دریا، قاچاق سوخت، نشتی لولههای انتقال نفت در دریا از مهمترین عوامل آلودگیها در منطقه است.