بندرعباس- ایرنا- مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان گفت: این شرکت حدود چهار هزار میلیارد ریال از مشترکان بدهکار مطالبات دارد که در صورت وصول آن خدمات بهتری شامل روشنایی معابر و اصلاح شبکه به سایر مشترکان ارائه می شود.

محمد کریمی روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: حدود ۴۱.۷ درصد از این مطالبات مربوط به بخش عمومی و اداری، ۲۶ درصد بخش خانگی، ۹.۶ درصد بخش کشاورزی، ۲.۴ درصد بخش صنعتی و ۲۰.۱ درصد هم مربوط به سایر مصارف به خصوص بخش تجاری است.
وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین برنامه های در دست اقدام شرکت توزیع برق هرمزگان در سالجاری، اصلاح شبکه‌های فشار ضعیف و تعویض سیم‌های مسی به کابل خودنگهدار است، اظهارداشت: برای پیشگیری از وضعیت سرقت سیم های برق و همچنین حفاظت از این سرمایه ملی و ایمن سازی شبکه، طرح تعویض ۲ هزار کیلومتر از شبکه های مسی به کابل خودنگهدار با اعتباری افزون بر هشت هزار میلیارد تومان ریال در یک برنامه ۲ ساله اجرا می شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان یادآورشد: اصلاح یک‌هزار کیلومتر از این شبکه در سال‌جاری و یکهزار کیلومتر دیگر نیز  در سال ۱۴۰۲ انجام خواهد شد و در این عملیات جایگزینی یا ایمن سازی پایه های فرسوده انجام می شود.
بهره برداری و نگهداری از شبکه های برق جزایر خلیج فارس
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان همچنین بهره برداری و نگهداری از شبکه های برق جزایر خلیج فارس را یکی دیگر از وظایف این شرکت دانست و گفت: این اقدام در جزیره های تنب بزرگ و تنب کوچک، هنگام، لارک، فارور، قشم و هرمز انجام می‌شود.
کریمی ابزار داشت: طبق این برنامه ۲ دستگاه مولد برق به ارزش ۱۷۰ میلیارد ریال هفته دولت در جزیره تنب بزرگ نصب می‌شود و در بوموسی نیز تعمیرات مولدهای نیروگاهی با اعتباری افزون بر ۲۵۰ میلیون ریال در دست اقدام است که تا پایان سال‌جاری وارد مدار می‌شود.
وی با اشاره به اینکه برنامه زمینی کردن بخشی از شبکه‌ تنب بزرگ نیز در دست اقدام است، گفت: برنامه زمینی کردن بخشی از شبکه‌ تنب بزرگ در دست اقدام است که مرحله نخست آن انجام شده و در ایام هفته دولت مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.
این مسوول ادامه داد: در جزیره لارک نیز توسط بنیاد مستضعفان، ۲ دستگاه مولد یکهزار و ۶۷۰ کیلوواتی در حال نصب است که یکی از این مولدها هم اکنون به مرحله بهره برداری رسیده و مولد بعدی نیز به زودی در دستورکار قرار خواهد گرفت.
کریمی همچنین به طرح هوشمند سازی و رصدپذیری برای مشترکان اشاره کرد و گفت: هوشمند سازی ۱۵۰ هزار کنتور برق در استان برنامه ریزی شده است که در صورت تامین منابع، این برنامه به‌طور کامل تا پایان سالجاری عملیاتی می‌شود.
هرمزگان ۷۴۰ هزار مشترک برق دارد که ۶۱۲ هزار مشترک معادل ۸۲ درصد آن در بخش خانگی است.بیشترین مصرف (۶۸ تا ۷۰ درصد) برق استان در اوج پیک در فصل تابستان مربوط به بخش خانگی است.