کرج - ایرنا - البرز ملقب به سرزمین ایران کوچک با داشتن بیش از سه هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی و ۱۵۰ کارخانه شاخص ملی در قالب ۱۲ شهرک صنعتی دولتی و خصوصی به عنوان یکی از مهم ترین قطب های صنعتی کشور مطرح است.

به گزارش حوزه استان های ایرنا، یکسال از سپردن سکان اداره کشور به دولت سیزدهم می‌گذرد، دولتی که به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و با شعار «دولت مردمی، ایران قوی» کار خود را آغاز کرد و به اذعان بسیاری از کارشناسان و ناظران، در تاریخ دولت‌های پس از انقلاب، هیچ دولتی به‌اندازه دولت سیزدهم و آیت‌الله رئیسی میراث‌دار مشکلات، ضعف‌ها و کاستی‌های برجای‌مانده از دولت پیش از خود نبوده است. 

وضعیت بد شاخص‌های کلان اقتصادی، کسری بودجه، کاهش ارزش پول ملی، تورم بالا و بسیاری دیگر از چالش‌ها که ماحصل سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات نادرست‌ سال‌های پیش از ۱۴۰۰ بود شرایطی را رقم زد که به گفته آیت‌الله رئیسی در اولین حضور وی در جلسه هیات دولت که با وزرای دولت قبل برگزار شد، نخستین چالش پرداخت حقوق مردادماه بود!

با این حال گرچه چالش‌ها بسیار زیاد بوده و هست، اما با همت مسوولان دولت سیزدهم اعم از رییس جمهور، وزرا و سایر ارکان دستگاه اجرایی، طی یکسال گذشته علاوه بر رفع بسیاری از چالش‌های گذشته و تلاش برای ریل‌گذاری صحیح برای حرکت به سوی شرایط بهتر، اقدامات ارزشمندی نیز در حوزه‌های مختلف عملکردی صورت گرفته است که به نظر می‌رسد با گذشت یک سال از استقرار دولت اکنون نوبت به بازخوانی آن رسیده است.

باز فعال سازی صنایع راکد

یکی از حوزه هایی که طی یک سال گذشته در البرز به همت دولت مردمی شاهد پویایی آن بودیم بخش تولید و صنعت این استان است که بر همین اساس احیای واحدهای تولیدی به عنوان یکی از مهم ترین رویکردهای دولت در دستور کار مسوولان استانی قرار گرفت و شاهد افتخار آفرینی بسیاری در این بخش با بازفعال کردن تعداد زیادی از واحدهایی که سال ها به دلایل مختلفی از فعالیت ایستاده بودند بوده و هستیم.

بر همین اساس این مهم به صورت جدی در دستور کار مسوولان استانی قرار گرفت و با تشکیل کارگروه  احیای واحدهای راکد در شرکت شهرک های صنعتی البرز از یک سو و کارگروه هایی در استانداری البرز و سازمان صنعت، معدن و تجارت این استان قدم های بسیار بلندی در این بخش برداشته شد

به نحوی که «مجتبی عبداللهی» استاندار البرز پیش از این عنوان کرده بود که رویکرد اصلی دولت مردمی سیزدهم احیای تولید و حمایت از فعالان اقتصادی است و به همین منظور بنا داریم تا با بازدیدهای دوره ای از این واحدها و احصا مشکلات آنها، مسایل این واحدها راتا جایی که در حیطه اختیارات باشد در استان و مابقی را در مرکز کشور پیگیری کنیم.

این در حالی است که به گفته «رامین ربیعی» رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت البرز پیش از روی کار آمدن دولت سیزدهم حدود ۳۲۶ واحد تولیدی در این استان بنا به دلایل متعددی از روند فعالیت خارج که این موضوع سبب بیکار شدن بخش زیادی از نیروی فعال منطقه شده بود.

وی با بیان اینکه فعالسازی واحدهای راکد در اولویت ویژه دولت، وزارت صنعت ، معدن وتجارت  است، افزود: در طول یک سال اخیر  با همراهی تمام دستگاه‌های مسوول در استان و عضو کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان، ۱۳۹ واحد تولیدی مجددا فعال‌شده و به چرخه تولید باز گذشته است.

وی اضافه کرد: این واحدهای صنعتی که پیش از این راکد و نیمه فعال بودند با حجم سرمایه‌گذاری ۱۳ هزار و ۳۹۹ میلیارد ریال، زمینه اشتغال‌زایی دوباره برای بیش از چهار هزار نفر را فراهم کرده اند.

ربیعی گفت:  از این تعداد، شهرستان اشتهارد با ۳۸ واحد با سرمایه‌گذاری ۲ هزار و ۵۶۹ میلیارد ریال و اشتغال ۸۷۴ نفر بیشترین سهم و پس‌از آن شهرستان ساوجبلاغ با ۲۶ واحد و سرمایه‌گذاری ۲ هزار و ۷۸۷ میلیارد ریال و با اشتغال هزار و ۹۲ نفر در جایگاه بعدی قرار دارد.

وی ادامه داد: همچنین شهرستان فردیس با ۲۶ واحد و سرمایه‌گذاری چهار هزار و ۵۶۹ میلیارد ریال و با اشتغال‌زایی دوباره برای ۹۱۷ نفر، نظرآباد با ۲۶ واحد و سرمایه‌گذاری ۹۹۹ میلیارد ریال و اشتغال ۳۰۳ نفر و همچنین کرج با ۲۶ واحد و سرمایه‌گذاری ۲ هزار و ۴۷۲ میلیارد ریال و با اشتغال ۷۹۲ نفر در رده‌های بعدی قرار دارند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت البرز خاطر نشان کرد: همچنین احیای دیگر واحدها به عنوان یکی از مهم ترین اولویت های بخش صنعت در استان البرز در دستور کار قرار گرفته که پس از احصا مسایل و مشکلات، زمینه بازگشت به کار دیگر واحدهای تولیدی نیز فراهم خواهد شد.

ربیعی گفت: با پیگیری های دولت و پویایی که امروز برای رونق تولید در کشور شاهد آن هستیم این امیدواری وجود دارد که در آینده نزدیک تعداد بیشتری از این واحدها در تمام استان  به چرخه تولید بازگردند.

وی ادامه داد: به همین منظور بنا داریم تا با اجرای  مشوق هایی از جمله اعمال تخفیف برای واحدهای راکدی که تاکنون نتوانسته اند بدهی های مالیاتی خود را پرداخت کنندبتوانیم مابقی واحدهای تولیدی غیر فعال در این استان را بار دیگر باز فعال سازی کنیم.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت البرز به دیگر فعالیت های صورت گرفته در طول یک سال گذشته در بخش تولید و صنعت این استان به همت دولت اشاره کرد و گفت: این استان در بسیاری از شاخص های عملکردی در حوزه های مختلف صنعتی، معدنی و تجاری،  دارای رتبه های برتر کشوری و در جایگاه نخست است .

ربیعی گفت: در طول سه سال اخیر و  پنج ماهه نخست امسال،استان البرز رتبه اول کشور را در پرداخت تسهیلات رونق تولید به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: همچنین  تسهیلات برنامه تولید و اشتغال نیز در سه حوزه تسهیلات سرمایه در گردش، تسهیلات نوسازی و بازسازی و تسهیلات تکمیل طرح‌های نیمه تمام از دیگر اقداماتی است که توسط این سازمان و با حمایت های دولت به سرمایه گذاران و بخش خصوصی ارائه می‌شود که هم اینک این استان با چنین حمایت هایی  توانسته است تعهد کشوری پرداخت این تسهیلات را به صورت کامل انجام داده و به لحاظ عملکردی در این حوزه رتبه نخست کشوری را کسب نماید.