به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، افتتاحیه هشتمین جشنواره و نمایشگاه ایران نوشت در نخستین روز شهریور ۱۴۰۱ در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
در این مراسم محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش، سیداحمد عبودتیان دستیار رئیس جمهور در امر مردمی سازی دولت، هادی جوهری معاون اقتصادی بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) کشور، محمد یقینی دبیر هشتمین جشنواره و نمایشگاه نوشت افزار و مدیرعامل مجمع فعالین نوشتافزار ایرانی اسلامی، حامد علامتی مدیر عامل کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان، محمد سرشار معاون فرهنگی و اجتماعی و جمعی از مسئولان حضور داشتند.
محمدمهدی اسماعیلی با بیان اینکه موضوع ایران نوشت به موضوع استقلال فرهنگی تبدیل شدهاست، گفت: این مساله بیش از اینکه اقتصادی باشد، مساله فرهنگی است. ما دوره ۲۰۰ ساله فرهنگ حقارت و انحطاط داریم . دورانی که فاقد ایده و محتاج به ایدهپردازی خارجی بود، این مساله از دوران قاجار وارد فرهنگ ایران شد. برخی از دوران قاجار و پهلوی را باید در مدارس بخوانیم و در دانشگاه تدریس کنیم که چگونه از فرهنگ دیگر کشورها یاد میکردند در حالی که گروهی به عدم توانایی و ابتکار تاکید داشتند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه این مسائل تا این روزها ادامه داشتهاست، گفت: امام خمینی(ره) زنجیر را از دست و پاها باز کرد و با انقلاب اسلامی به اثبات رسیدهاست. در نتیجه سالها تلاش، در این سالها بازگشت دوباره افتخار میان دانشآموزان را مشاهده میکنیم.
به گفته او نمیتوان این زنجیره را بدون توجه به مسائل پیشین و پسین دید. هنوز نیاز به بررسی و برنامهریزی برای تکمیل فعالیتها در حوزه کودک و نوجوان و در نتیجه نیاز به همکاری در بخشهای مختلف است. باید وزارتخانهها و بخشهای مختلف کنار هم و با همکاری یکدیگر اقدام کنند.
اسماعیلی ادامه داد: اطمینان داریم که در ظرف سالهای آینده اقداماتی که تا به اینجا رسیدهاست، با سرعت بیشتری پیش برود. امروز بخش عمدهای از کودکان، بسیاری از بازیها را در تلفن هوشمند والدین انجام میدهند، این مساله مختص کودکان نیست و البته ۳۳ درصد مردم از بازیها استفاده میکنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به راهاندازی قرارگاه صنایع فرهنگی در وزارت فرهنگ و ارشاد، توضیح داد: تلاش داریم اقدامات در هر بخش به زنجیرههای متصل به هم تبدیل شوند. بسیاری از بخشها با هماهنگی میان وزارت صمت، آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به سمت استقلال در تولدی ملی نوشت افزار میروند.
او با تاکید بر اینکه تا سال آینده همه نیاز به کاغذ مدارس توسط تولید ملی تامین خواهدشد، ادامه داد: امسال با حمایت دولت مجموعه کارخانههای کاغذسازی فعال شدند و برخی در آستانه فعالیت هستند و سال آینده همه کاغذ مورد نیاز مدارس تولید ملی خواهدبود. تولید داخلی باید با اقدامات فرهنگی و هنری پیوند بخورد تا بتواند نتیجهبخش باشد. حوزه فرهنگی انقلاب اسلامی تا جایی میتواند به کار خود ادامه دهد که الهامپذیری در انقلاب اسلامی گسترش دارد. در دولت آماده هستیم از تولید ملی حمایت کنیم.
اشتغالزایی در حوزه تولید نوشتافزار ایرانی 3 برابر شده است
محمد یقینی با اشاره به اینکه نوشت افزار ایرانی دهه دوم تولید را طی میکند، اظهار کرد: در این حوزه اشتغالزایی 3 برابر شده و سهم نوشتافزار ایرانی از ۱۵ به نزدیک ۵۰ درصد رسیدهاست. در این حوزه رضایت مردمی به دست آمده است.
به گفته دبیر هشتمین جشنواره و نمایشگاه نوشت افزار از نزدیک ۱۰۰ تولید کننده نوشتافزار ایرانی، ۶۰ تولیدکننده در این نمایشگاه حضور دارند.
مدیرعامل مجمع فعالین نوشتافزار ایرانی اسلامی با تاکید به توجه تولیدکنندگان در استفاده از شخصیتهای ایرانی برای طراحی نوشتافزار، ادامه داد: امسال نسبت ارتباط با شخصیتهای ایرانی را تکمیل میکنیم و در این راه بازارسازی انیمیشن پسر دلفینی را خواهیم
داشت. بخشهای مختلف مانند سبک زندگی کودک و نوجوان در این نمایشگاه مورد توجه قرار گرفتهاست.
صنعت فرهنگی و خلاق، مردمیترین و محتواییترین صنعت است
سیداحمد عبودتیان در ارزیابی این دوره از نمایشگاه ایران نوشت گفت: صنعت فرهنگی و خلاق، مردمیترین و محتواییترین صنعت است. اما این مساله در حاکمیت و مردم جا نیفتاده است. خیلی زود از تاریخ جا افتادیم، در این روزها فقط به صنعت قالیبافی توجه میشود.
باید از همین جمع در نمایشگاه ایران نوشت، دنبال مفاهیم پیشران باشیم. اگر دنبال مردمیسازی صنعت هستیم، اینجا یکی از مهمترین بخشها است و باید برای این حوزه برنامهریزی داشته باشیم.
دستیار رئیس جمهور در امر مردمیسازی دولت با اشاره به بازار صنایع فرهنگی در ایران اظهار کرد: تولید نوشت افزار داخلی سهمی حدود دو درصدی دارد. همچنین تلاش داریم تا کارها به دست مردم بیفتد، بعد از این ۱۰ سال که اقداماتی انجام شد، امروز افتخار این را داریم تا بتوانیم درباره آینده این صنعت صحبت کنیم.
هیچکس باور نمیکرد به این نقطه برسیم
حامد علامتی با اشاره به روزی که برای نخستین بار دغدغه تولید نوشت افزار ایرانی اعلام شد، بیان کرد: هیچکس باور نمیکرد که هشتمین دوره نمایشگاه ایران نوشت برگزار شود. انیمیشن، فیلم و کتاب و تولیدات فضای مجازی شکل دهنده فضای زندگی کودکان است و رسانههای خارجی توان خود را در این راه گذاشتند تا ضدارزشها را به عنوان ارزش نشان دهد. حاکمیت وظیفه دارد تا فضا را سالم کند. راهکار اصلی تولید و توجه به تولید ایرانی و بومی است.
مدیر عامل کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان با بیان اینکه مجمع ایران نوشت، بخش نوشت افزار را به دست گرفته و مدال افتخار را از مقام معظم رهبری دریافت کردهاست، ادامه داد: کانون پرورش فکری اقدامات مهمی را در این بخش دارد تا در بخش نوشتافزار هم همراه تولیدکنندگان داخلی باشیم.
پیام مقام معظم رهبری به تولیدکنندگان نوشتافزار ایرانی در سال 1400 پخش شد.
روبان افتتاحیه این مراسم در حالی بریده شد که دو طرف روبان توسط وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر آموزش و پرورش گرفته شده بود و به مناسبت سالروز شهادت سیدعلی اندرزگو، لیلی سادات، نوه شهید اندرزگو این دوره از نمایشگاه را افتتاح کرد.