به گزارش روز سه شنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان شیرزاد نجفی اظهار کرد: این استان به علت قرارگیری در کمربند میانی زاگرس، شرایط خاص زمین شناسی و تغییرات شدید کاربری اراضی، مستعد بروز مخاطرات محیطی از جمله زلزله، سیل و رانش زمین است.
وی گفت: براساس مطالعات انجام شده تاکنون ۲ هزار و ۹۸۰ نقطه زمین لغزشی به شکل زمین لغزش های منفرد یا پهنه های زمین لغزشی در لرستان شناسایی شده است و چنانچه محدوده ۱۰۰ متری مناطق لغزشی نیز به عنوان حریم خطر در نظر گرفته شود، تعداد روستاهای در معرض خطر به بیش از ۷۵۶ مورد خواهد رسید.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان افزود: به علت عدم شناخت زمین لغزش به عنوان یک تهدید محیطی از گذشته تاکنون، بسیاری از زیرساخت های مهم از جمله مناطق روستایی بر روی مناطق زمین لغزشی یا در حریم این مناطق قرار گرفته اند.
نجفی گفت: به دلیل تغییر کاربری اراضی از جمله احداث باغات، آبیاری سنتی و راهسازی، بسیاری از مناطق زمین لغزشی تثبیت شده طبیعی و غیر فعال، دوباره فعال شده است که این موضوع باعث میشود بسیاری از مناطق روستایی احداث شده بر روی این اراضی غیرقابل سکونت شود بنابراین بایستی هرچه سریعتر اقدامات لازم نسبت به جابجایی این مناطق صورت گیرد.