به گزارش خبرنگار ایرنا، مسئولان دولت سیزدهم از همان روزهای آغازین دوره خدمت با مسائل و مشکلات متعددی دست به گریبان بودند که در راس آنها تشدید تنگناهای اقتصادی در نتیجه فشار ناشی از تحریمهای ظالمانه و محدودیت در دسترسی به منابع مالی و اعتباری قرار داشت.
شهرستان آستارا با جمعیت بیش از ۹۱ هزار نفر در منتهی الیه غرب گیلان با وجود ظرفیتهای اقتصادی و گردشگری قابل توجه جزو نقاط کمبرخوردار به شمار میرود و همچنان از عقبماندگی تاریخی رنج میبرد.
در این چارچوب تکمیل پروژههای نیمه تمام در کنار اجرای برخی طرحهای جدید در حوزههای گوناگون عمرانی، خدماتی، کشاورزی و اقتصادی به منظور ارتقای سطح خدمات و محرومیتزدایی از نقاط مختلف این شهرستان در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت و نسبت به تامین اعتبار لازم اقدام شد.
این برنامهها و اقدامات در شهرستان آستارا با اجرای ۶۰ طرح و پروژه با تخصیص یک هزار و ۲۷۰ میلیارد و ۴۴۴ میلیون ریال اعتبار در یک سال گذشته به ثمر نشسته که قرار است در روزهای پیشرو در آیینهایی جداگانه به مناسبت هفته دولت افتتاح شود و به بهرهبرداری برسد.
پروژههای زیرساختی شهری
شهر آستارا که بر اساس آخرین آمارها (سرشماری عمومی نفوس مسکن ۱۳۹۵) بیش از ۵۱ هزار نفر جمعیت دارد با برخورداری از تاریخ چند صد ساله و ظرفیتی قابل توجه در حوزههای گردشگری و تجارت با کاستیهایی روبرو است.
بر این اساس در دولت سیزدهم توجه ویژهای به توسعه زیرساختهای آستارا مبذول گشته و با توجه به منابع مالی موجود و اولویتبندی، پروژههایی در این راستا تعریف و اجرایی شد که شامل تعریض معابر، آسفالت و تکمیل خیابان ها، احداث سرویس بهداشتی و سالن انتظار، بهسازی و آسفالت معابر شهری و شبکه جمعآوری آبهای سطحی از سوی شهرداری با اعتبار ۲۷ میلیارد ریال است.
همچنین تکمیل رینگ آبرسانی، اجرای خط انتقال خروجی پساب تصفیهخانه فاضلاب، تجهیز و راهاندازی چاه ملاهادی، تجهیز و راهاندازی چاه شهرک هجرت، تجهیز و راهاندازی چاه خانههای آسیاب، توسعه و اصلاح شبکه و نصب انشعابات حوزه شهر و روستا، راهاندازی خط تولید جدید تصفیهخانه بهارستان از سوی شرکت آب و فاضلاب با اعتبار ۳۳۷ میلیارد ریال از دیگر پروژههای آماده بهرهبرداری است.
لوندویل که با جمعیت بیش از ۱۱ هزار نفر دومین شهر بزرگ این شهرستان است و در مسیر تردد مسافران و گردشگران منطقه قرار دارد، به تبع آستارا از کمبود امکانات رنج میبرد که بر این اساس با محوریت شهرداری پروژههایی مانند احداث سرویس بهداشتی و نمازخانه، بهسازی و آسفالت معابر با اعتبار ۳۱ میلیارد و ۵۰ میلیون ریال در آن به اجرا درآمده است.
ساختمان حرم امامزادگان ابراهیم و قاسم (ع) که در بین آستارا و لوندویل قرار دارد و سالانه تعداد قابل توجهی از زائران بومی و مسافران داخلی و خارجی را میزبانی میکند نیز امسال با همت اداره اوقاف و امور خیریه با اعتبار ۱۲۰ میلیارد ریال تکمیل شد که در آیینی نمادین در هفته دولت گشایش خواهد یافت.
پروژههای زیرساختی روستایی
شهرستان آستارا شامل ۲ بخش و چهار دهستان میشود که برخی روستاهای آن فاقد امکانات زیرساختی است و زیرساختهای روستاها نیز در گذر زمان به علت فقدان رسیدگی مناسب مستهلک شده که دولت سیزدهم به منظور ارتقای سطح این روستاها کمر همت بست.
از اینرو ضمن اولویتبندی مشکلات، اجرای طرح ساماندهی مسیر دسترسی در قالب زیرسازی و آسفالت روستای کوته کومه با اعتبار ۱۶ میلیارد و ۸۴۴ میلیون ریال و زیرسازی و آسفالت روستای کانرود شونده کش با اعتبار ۱۳ میلیارد و ۸۴۴ میلیون ریال از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به اجرا درآمد.
تعمیرات پل شاغول، آسفالت راه روستایی خان حیاطی نظر محله، روکش آسفالت روستای سیج و دگرمانکشی، آسفالت محدوده تعریضی راه روستایی چلوند نیز از سوی راهداری و حمل نقل جادهای با اعتبار ۵۱ میلیارد و ۸۵ میلیون ریال انجام شد.
همچنین اجرای کانال بتنی حاشیه جاده اصلی، هدایت آبهای سطحی خیابان شهید جعفرزاده، هدایت آبهای سطحی خیابان ساحل، پل آبگرم، اجرای کانال، دیوارهگذاری و لولهگذاری حاشیه خیابان ملت روستای سیبلی از سوی دهیاری بخش لوندویل با اعتبار پنج میلیارد و ۸۵۵ میلیون ریال صورت گرفت.
۸۰۰ متر شبکه فشار متوسط هوایی و یک دستگاه پست توزیع هوایی ۱۲۵ کیلو ولت جهت رفع ضعف برق، یک دستگاه پست توزیع هوایی با ۲۰۰ کیلو ولت جهت رفع ضعف برق مشترکان، یک هزار و ۷۰۰ متر شبکه فشار ضعیف هوایی جهت تامین برق مشترکین روستایی، تبدیل ۲۲ هزار و ۵۳۰ متر شبکه فشار ضعیف سیمی به کابل خودنگهدار در روستای سیرالیوه از سوی امور توزیع برق با اعتبار ۱۶ میلیارد و ۵۰ میلیون ریال از دیگر خدمات دولت سیزدهم است.
عملیات تعریض خیابان و احداث دیوار حائل، راهاندازی ایستگاه آتشنشانی حیران، احداث دیوار حائل در خیابان کوهپایه، احداث جوی آب و کفتراشی مسیر و شنریزی در روستای حیران، تعریض مسیر کوچه پایین محله مشند، اجرای کانال جوی نهر و جدول کانیو خیابان حافظ، خیابان امام ورودی روستا، خیابان مولوی جنوبی، خیابان مصادیق، خیابان شهید مرحبا، خیابان مولوی جنوبی، خیابان آزادگان، خیابان امام بالا محله ویرمونی، جهت دفع آبهای سطحی روستای ویرمونی و اجرای جوی جدول به طول ۲۱۰ متر در لمیر محله از سوی دهیاریهای بخش مرکزی با اعتبار ۲۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال از جمله طرحهای قابل افتتاح در هفته دولت است.
پروژههای زیربنایی
پایانه مرزی آستارا که سالانه شاهد حجم عظیمی از کالاهای وارداتی و صادراتی و تردد تعداد زیادی مسافر است، برای سالها وضعیت نامناسبی داشت که در این راستا بهسازی سالن مسافری ورود و خروج، آسفالت و بهسازی محوطه پایانه مرزی بندر با اعتبار ۵۷ میلیارد ریال انجام شد.
همچنین با توجه به افزایش جمعیت و درخواستهای مکرر مردم منطقه برای برخورداری از خدمات بهداشتی و درمانی، راهاندازی مرکز جامع خدمات سلامت شهری و روستایی لوندویل از سوی دانشگاه علوم پزشکی با اعتبار ۵۰ میلیارد ریال احداث شد.
از سویی ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و بیش از ۹۰ درصد جمعیت روستایی شهرستان آستارا پیشتر از گاز برخوردار بودند اما برخی روستاها با توجه به قرار گرفتن در نقاط کوهستانی سختگذر همچنان با دشواریهایی روبرو بودند که بر این اساس گازرسانی به روستاهای خوشه بهارستان، چمهلر، مشند، دمیراوغلی کش و بهارستان از سوی شرکت گاز با اعتبار ۷۷ میلیارد و ۴۳۰ میلیون ریال انجام شد تا بخشی از مشکلات ۳۲۸ خانوار مقیم آنها برطرف شود.
پروژههای عمرانی
حدود چهار هزار و ۵۰۰ خانوار از میان جمعیت ساکن در شهرستان آستارا زیر پوشش نهادهای حمایتی (بهزیستی و کمیته امداد) هستند که دولت سیزدهم رسیدگی به آنها را در دستور کار قرار داد.
در این راستا ۹ پروژه مقاومسازی مسکن محرومین روستایی و شهری به همت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اعتبار هفت میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال انجام شد.
همچنین پنج پروژه مسکن مددجویی در روستاهای خانههای آسیاب، کانرود، چلوند و صیادلر از سوی کمیته امداد امام خمینی (ره) با اعتبار هشت میلیارد و ۴۲۰ میلیون ریال به اجرا درآمد.
پروژههای اقتصادی
آستارا با وجود ظرفیتهای بالقوه و بالفعل در زمینههای گوناگون درگیر نرخ بالای بیکاری شده که در این راستا مسئولان امر توجه به مسائل اقتصادی، حمایت از سرمایهگذاران بخش خصوصی و پروژههای اقتصادی اشتغالزا را در دستور کار قرار دادهاند.
بر مبنای همین سیاست نیز راهاندازی شرکت سلامت گستر لاتون در زمینه بستهبندی حبوبات، چای و برنج در روستای چلوند با اعتبار ۲۲۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال، استخر پرورش ماهی قزلآلا در روستای ویرمونی با اعتبار یک میلیارد ریال و احداث یک واحد پرورش گاوشیری در روستای چلوند با اعتبار ۵۰۰ میلیون ریال مور حمایت قرار گرفت که همزمان با هفته دولت در آیینهایی جداگانه با حضور مسئولان افتتاح خواهند شد.