به گزارش روز سهشنبه ایرنا از رسانه مالیاتی ایران، داوود منظور با اشاره به اینکه مالیات بر خودروهای گرانقیمت، از جمله پایههای جدید مالیاتی به شمار میرود که هم اکنون در کشور در حال اجراست، گفت: دولت سیزدهم در اجرای تکلیف مقرر در بند (ش) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ کل کشور و باهدف جلوگیری از فعالیتهای سوداگرانه و تنظیمگری در بازار خودرو، آییننامه اجرایی اخذ مالیات از خودروهای لوکس را تصویب و به سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ کرد.
رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه به آثار مثبت اجرای این قانون اشاره کرد و گفت: افزایش درآمدهای مالیاتی، کاهش فرارهای مالیاتی، افزایش عدالت مالیاتی، نظمبخشی به اقتصاد و غلبه بر سوداگری در بازار خودرو از جمله آثار مثبت اجرای این پایه جدید مالیاتی محسوب میشود.
منظور در خصوص مشمولان مالیات خودروهای گرانقیمت نیز گفت: تمامی افرادی که در ابتدای سال ۱۴۰۰ مالک انواع خودروهای سواری و وانت دو کابین باارزش تعیین شده در قانون بودجه بودهاند، مشمول مالیات خودروهای گرانقیمت هستند.
وی افزود: اشخاص حقوقی غیردولتی به ازاء هر خودروی باارزش روز بالاتر از ده میلیارد ریال و اشخاص حقیقی نیز درصورتیکه مجموع ارزش روز خودروهای خود و فرزندان کمتر از ۱۸ سال تحت تکفل آنها بالاتر از ده میلیارد ریال باشد، مشمول پرداخت این مالیات هستند؛ البته ارزش روز خودرو در ابتدای سال ۱۴۰۰ مدنظر است.
رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشت: مالکان خودروهای مشمول مالیات مذکور، نیازی به مراجعه به ادارات مالیاتی جهت پرداخت مالیات ندارند. این اشخاص میتوانند با مراجعه به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir وضعیت مشمولیت خودروهای خود را مشاهده و از میزان مالیات متعلقه و چگونگی پرداخت آن مطلع شده و مالیات را نیز از طریق این سامانه پرداخت کنند.