مالک یزدان پناه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برداشت خرما از نخلستان های شهرستان قشم هر ساله از نیمه دوم مرداد ماه آغاز می شود و تا پایان شهریور ماه ادامه دارد.
وی توضیح داد: این شهرستان دارای سطح زیر کشت ۴۰۰ هکتار از جمله خرمای «برحی»، «خلاص»، «خنیزی» و «مرداسنگ» است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قشم اضافه کرد: در حال حاضر رطب از نخلستان ها قشم برداشت می شود.
در ایران بیش از ۲۰ استان به تولید انواع خرما و عرضه در بازار فعالیت دارند که بیشتر تولید کنندگان در جنوب کشور قرار دارند.
استانهای فارس و هرمزگان نیز از تولید کنندگان اصلی خرمای ایرانی به حساب میآیند.
میزان تولید خرما در جهان حدود ۷.۵ میلیون تُن در سطح ۱.۱ میلیون هکتار نخلستان با متوسط عملکردی معادل ۶ هزار و ۸۳۴ کیلوگرم است؛ مصر، ایران، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، پاکستان، الجزایر، عراق، سودان، عمان و لیبی ۱۰ تولید کننده برتر خرما در جهان هستند که مصر بیشترین میزان عملکرد و الجزایر بیشترین سطح زیر کشت را در اختیار دارند.
متوسط مصرف سرانه جهانی محصول خرما بیش از یک کیلوگرم برآورد شده که البته این شاخص در ایران بین هفت تا ۱۰ کیلوگرم است.
استان هرمزگان با ۳۷ هزار هکتار نخلستان زیر کشت و تولید ۱۶۰ هزار تن خرما در سال رتبه چهارم تولید خرما و رتبه سوم سطح زیرکشت را در کشور دارد.
«مرداسنگ»، «خنیزی»، «مرزبان»، «شاهانی»، «سمران»، «خاسویی»، «شیخ کمالی»، «زرد»، «مصلی»، «آل مهتری»، «کلک سرخ»، «هلیلی»، «برحی» و «پیارم» از ارقام مرغوب خرما در استان هرمزگان و جزیره قشم است.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر داز توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.