استان‌ها- ایرنا- افزایش صادرات، تقویت بازارچه‌های مرزی و جذب سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و معدن از مهم‌ترین اقدامات انجام شده در طول یک سال گذشته در خراسان جنوبی بوده است.

حوزه استان‌ها ایرنا، یکسال از سپردن سکان اداره کشور به دولت سیزدهم می‌گذرد، دولتی که به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و با شعار «دولت مردمی، ایران قوی» کار خود را آغاز کرد و به اذعان بسیاری از کارشناسان و ناظران، در تاریخ دولت‌های پس از انقلاب، هیچ دولتی به‌اندازه دولت سیزدهم و آیت‌الله رئیسی میراث‌دار مشکلات، ضعف‌ها و کاستی‌های برجای‌مانده از دولت پیش از خود نبوده است.

وضعیت بد شاخص‌های کلان اقتصادی، کسری بودجه، کاهش ارزش پول ملی، تورم بالا و بسیاری دیگر از چالش‌ها که ماحصل سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات نادرست‌ سال‌های پیش از ۱۴۰۰ بود شرایطی را رقم زد که به گفته آیت‌الله رئیسی در اولین حضور وی در جلسه هیات دولت که با وزرای دولت قبل برگزار شد، نخستین چالش پرداخت حقوق مردادماه بود!

با این حال گرچه چالش‌ها بسیار زیاد بوده و هست، اما با همت مسئولان دولت سیزدهم اعم از رئیس جمهور، وزرا و سایر ارکان دستگاه اجرایی، طی یکسال گذشته علاوه بر رفع بسیاری از چالش‌های گذشته و تلاش برای ریل‌گذاری صحیح برای حرکت به سوی شرایط بهتر، اقدامات ارزشمندی نیز در حوزه‌های مختلف عملکردی صورت گرفته است که به نظر می‌رسد با گذشت یک سال از استقرار دولت اکنون نوبت به بازخوانی آن رسیده است.

در این گزارش به مهمترین اقدامات استان خراسان جنوبی برای تحقق وعده های دولت سیزدهم خواهیم پرداخت.

رصد گزارش دستاوردها، اقدامات و فعالیت‌های مهم استانداری های سراسر کشور در سال نخست دولت سیزدهم که توسط وزارت کشور منتشر شده، نشان می دهد توسعه مناسبات اقتصادی با کشورهای همسایه جزو سیاست های اصلی دولت سیزدهم بوده و در این راستا، استان های مرزی از جمله خراسان جنوبی به افزایش صادرات و رونق بخشیدن به فعالیت بازارچه های مرزی توجه خاص کرده اند.

توسعه تجارت مرزی

توسعه دیپلماسی اقتصادی و ایجاد بازار برای محصولات واحدهای تولیدی کشور و ایجاد اشتغال در یک سال گذشته از طریق صادرات از گمرکات و بازارچه های مرزی استان پیگیری شده است.

از ابتدای شهریور سال ۱۴۰۰  تا پایان خرداد ماه سال جاری بیش از ۴۹۲ میلیون دلار صادرات از گمرکات و بازارچه های مرزی استان انجام شده است. میزان ترانزیت از طریق گمرک ماهیرود به کشور افغانستان در این مدت، معادل ۲۹۳۵ دستگاه کامیون به میزان ۸۰ هزار تن بوده است.

همچنین بازگشایی بازارچه مرزی یزدان با هدف توسعه روابط اقتصادی و تجاری با افغانستان از شهریور پارسال در دستور کار قرار گرفت و اکنون خرده فروشی کالا به صورت مقطعی در این بازارچه در حال انجام است.

جذب سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی

مبلغ ۵۰  میلیارد تومان برای اصلاح نقاط حادثه خیز راه های استان و مبلغ ۱۵ میلیارد تومان نیز برای تکمیل بیمارستان بشرویه توسط سازمان برنامه و بودجه کشور اختصاص یافته است.

با هدف سرمایه‌گذاری در بخش صنعتی، معدنی و تجاری، معادل ۵۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری در استان انجام شده که بیش از برنامه پیش بینی شده است.

اختصاص مبلغ ۲۵  میلیارد تومان برای تکمیل شبکه فاضلاب بیرجند، تعیین مبلغ ۶۰  میلیارد تومان برای تکمیل شبکه فاضلاب شهر فردوس، اختصاص مبلغ ۶۴ میلیارد تومان برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام ورزشی استان و اختصاص مبلغ۱۲۳  میلیارد تومان برای آبرسانی به محلات عشایری از جمله مهم ترین اقدامات انجام شده در طول سال نخست فعالیت دولت سیزدهم بوده است.