تهران - ایرنا - در حالی که دبیر شورای امنیت روسیه از رزمایش مشترک نیروهای آمریکایی و برخی کشورهای آسیای میانه اظهار نگرانی کرد، همتای تاجیکستانی وی می گوید که مسکو و دوشنبه شرکای راهبردی هستند و هیچ چیزی بر این روابط تاثیر نخواهد گذاشت.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، رزمایش مشترک آمریکا، تاجیکستان، قزاقستان، قرقیزستان، مغولستان، پاکستان و ازبکستان دهه آخر مردادماه سال جاری  در تاجیکستان برگزار شد.

نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت در نشست اخیر دبیران شورای امنیت کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در تاشکند در اظهاراتی اظهار داشت که رزمایش های مشترک آمریکایی ها با کشورهای آسیای مرکزی برای بررسی توانایی های نظامی منطقه و دقیق تر کردن اهداف و نقشه ها در منطقه است.

خبرگزاری رسمی تاس اعلام کرد که منظور پاتروشف رزمایش نظامی "همکاری منطقه ای ۲۲" است که از ۱۰ تا ۲۰ اوت در تاجیکستان توسط فرماندهی مرکزی آمریکا برگزار شد.

پاتروشف در جریان سخنرانی خود در تاشکند گفت: امیدوارم کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای امروز متوجه شوند که چنین ابتکارات آمریکایی چقدر خطرات فوق العاده ای برای امنیت ما به همراه دارد.

در عین حال نصرالله محمودزاده، دبیر شورای امنیت تاجیکستان، در پاسخ به رسانه های محلی در ارتباط با هشدار دبیر امنیت ملی روسیه گفت: می خواهم به آقای پاتروشف بگویم که ما با فدراسیون روسیه همکاری استراتژیک داریم. ما همینطور خواهیم ماند.

در حال حاضر، تاجیکستان سیاست "درهای باز" را ترویج می کند و با بسیاری از کشورهای جهان از جمله آمریکا و اروپا در بخش نظامی همکاری می کند.

سفارت آمریکا در تاجیکستان می گوید که "همکاری منطقه ای ۲۲" یک تمرین سالانه با هدف تضمین ثبات، مبارزه با تروریسم و ‌توسعه همکاری بین آسیای مرکزی و جنوبی، آمریکا و سایر کشورها است.

جان مارک پومرشیم، سفیر آمریکا در تاجیکستان، در ۱۰ اوت و در آغاز رزمایش گفت: "این رزمایش به عنوان یک مجمع برای حل مسائل منطقه ای مهم از جمله پاسخ های صلح آمیز به چالش های جهانی، تبادل اطلاعات و همکاری های امنیتی عمل می کند. "

آندری کورتونوف کارشناس روس در خصوص رزمایش های آمریکا در تاجیکستان  گفت: «هر یک از این کشورها که در رزمایش های نظامی «همکاری منطقه ای-۲۲» مشارکت کردند منافع خودشان را دنبال می کنند».

به گفته کورتونوف «نفع آمریکا در برگزاری رزمایش های نظامی در آسیای مرکزی کاملا معلوم است. آمریکایی ها یک سال قبل نیروهای خود را از افغانستان خارج کردند. و این بازتاب جدی روی مواضع آنها در منطقه داشت. حالا آنها نیاز دارند که جایگاه خود را در منطقه احیاء کنند».

کورتونوف تأکید کرد: «در خصوص کشورهای شوروی سابق باید گفت که هر یک از آنها می کوشد سیاست خارجی چندجانبه را به پیش ببرد. دقیقا به همین خاطر نیز آنها علاقه مند به اینگونه همکاری با واشنگتن هستند.