به گزارش ایرنا، محمدرضا حسین نژاد روز چهارشنبه در حاشیه آیین افتتاح پروژه های هفته دولت در شهرستان مانهوسلقان در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: کارخانه سیمان سمنگان سال ها راکد مانده است که رییس جمهور در سفر به استان خواستار اختصاص تسهیلات برای تکمیل این واحد تولیدی شد.
وی تصریح کرد: تکمیل کارخانه سیمان سمنگان به مطالبه مردم منطقه تبدیل شده است و خوشبختانه اعتبار لازم برای تکمیل فاز اول آن در سفر رییس جمهور به استان اختصاص یافت.
استاندار خراسان شمالی افزود: تمامی نهادهای مربوطه باید با بانک ملی بعنوان عاملیت تسهیلات به سیمان سمنگان همراهی کنند.
وی ادامه داد: سد شیرین دره در نزدیکی این پروژه آب مورد نظر را تامین می کند و برنامهریزی برای تامین آب و برق این پروژه نیز انجام شده است.
حسین نژاد عنوان کرد: این واحد صنعتی از نظر زیر ساختی مشکلی ندارد و این کارخانه سه خط تولید دارد که با تکمیل فاز اول آن سایر فازها نیز از محل درآمد ها تکمیل می شود.
وی ادامه داد: شهرستان مانه و سملقان قطب اصلی کشاورزی استان است و باید با انجام طرح های آبیاری نوین، پایداری منابع آبی را در این منطقه ایجاد کرد تا کشاورزی رونق گیرد.
استاندار خراسان شمالی با تاکید بر اینکه مسوولان به دنبال جذب اعتبارات سفر رییس جمهور باشند افزود: اصلاح وضعیت اقتصادی مهمترین اقدام دولت مردمی آیت الله رییسی بود که اقدامی دلسوزانه و شجاعانه است.
وی خاطرنشان کرد: راه دور کردن مردم از نظام و رهبری توسط رسانه های معاند نشان دادن عدم توانایی مدیران است در حالی که مردم ولی نعمتان ما هستند و از هیچ تلاشی برای پاسخگویی به مطالبات آنان دریغ نمی کنیم.
۴۸ طرح شهرستان مانه و سملقان خراسان شمالی با یکهزار و ۹۸ میلیارد ریال اعتبار همزمان با آغاز هفته دولت افتتاح و کلنگ زنی شد.
اجرای کارخانه سیمان سمنگان در شهرستان مانه و سملقان خراسان شمالی حدود ۲ دهه پیش در دستور کار قرار گرفت و جواز تاسیس این پروژه در سال ۸۰ صادر و آستان قدس رضوی سهامدار اصلی سیمان سمنگان معرفی شد و قرار بود این طرح در سال ۸۲ اجرایی شود و برای ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کند.
این طرح در ابتدا بیش از ۱۰۰ هکتار زمین در اختیار گرفت و چند معدن هم برای تهیه مواد اولیه ثبت شد و در برهه ای از زمان مزایده معادن هم مطرح شد اما با توجه به اهمیت موضوع تولید سیمان، شورای معادن استان آن را تصویب نکرد.
بعدها صحبت هایی از تفاهم نامه ای میان آستان قدس رضوی با شرکت چینی مطرح شد اما چشم بادامی ها هم پایشان به اجرای سیمان سمنگان باز نشد.
مسوولان در آن زمان اعلام کردند که آستان قدس رضوی برای تکمیل اجرای سیمان سمنگان نیازمند ۲۴.۸ میلیون یورو تسهیلات ارزی و ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات ریالی بود که باید به صورت سندیکایی پرداخت می شد. قرار بود تسهیلات ریالی توسط بانک ملی و تسهیلات ارزی با عاملیت بانک صنعت و معدن پرداخت شود اما این اعتبار پرداخت نشد.
پروژهای که در سال ۸۲ بنا بود طی ۳ سال فاز اول آن به بهرهبرداری رسیده و بخشی از نیاز سیمان استان را تامین کند با وجود پیشرفت ۴۰ درصدی در ساختمان از سال ۹۲ متوقف شد که در سال های بعد پیگیری های زیادی برای احیای این طرح انجام شد.
خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.