اصفهان - ایرنا - رییس گروه سلامت نوزادان و سلامت مرکز بهداشت اصفهان گفت: حدود ۲۲۵ نوزاد از بهمن پارسال و ابتدای راه‌اندازی بانک شیر مادر در اصفهان تا کنون از خدمات این مرکز بهره‌مند شدند.

بانک شیر مادر یک موسسهٔ بدون سود رسانی مالی است که با هدف تامین شیر مادران از طریق اهدای شیر، پاستوریزه و ذخیره کردن شیر اهدایی و توزیع آن فعالیت می‌کند. شیر پاستوریزه‌شده مادران باید توسط مراقبان بهداشتی کارشناس و دارای مدرک تجویز شود.

مریم کاظمی، روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بانک شیر مادر بهمن سال گذشته در بیمارستان الزهرا(س) اصفهان راه اندازی شد و شیرخواران محروم از شیر مادر، می‌توانند از خدمات این بانک بصورت رایگان استفاده کنند و تغذیه شوند.

وی با بیان اینکه تا کنون ۳۲۰ لیتر شیر مادر در این بانک پاستوریزه و نگهداری شده است، اظهار داشت: ۳۱۰ لیتر از آن مصرف شده و حدود ۲۲۵ نوزاد که از شیر مادر خود محروم بودند، با استفاده از این شیر تغذیه شدند که عدد قابل توجهی است.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از شیر پاستوریزه و ذخیره شده در بانک شیر مادر، زیر پوشش بیمه قرار دارد و برای دریافت کنندگان، رایگان است، خاطرنشان کرد: این بانک با هدف پیشگیری از مرگ و میر نوزادان و ارتقای سلامت کودکان راه اندازی شد.

کاظمی با اشاره به اینکه تا کنون مادران اصفهانی استقبال خوبی از بانک شیر مادر داشته اند، اضافه کرد: مادران شیردهی که دارای شیر اضافه هستند می توانند به ۲ مرکز بهداشت نواب صفوی در فلکه احمدآباد و و شهید فدایی در سه راه حکیم نظامی اصفهان بمنظور اهدای شیر خود مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه شیر ذخیره شده در بانک شیر مادر بطور معمول برای نوزادان نارس یا نوزادانی که به هر دلیل از شیر مادر خود محروم هستند، استفاده می شود، ادامه داد: مادرانی که خواستار استفاده از خدمات این بانک هستند باید ابتدا با این واحد در بیمارستان الزهرا(س) اصفهان تماس بگیرند.

کاظمی با اشاره به اینکه تاکنون ۱۱ بانک شیر مادر در کشور راه اندازی شده است  که یک واحد در اصفهان مستقر است، گفت: در حال معرفی هرچه بیشتر این بانک و خدمات آن به مردم اصفهان هستیم و در ایام محرم و مراسم شیرخواران حسینی نیز اطلاع رسانی زیادی در این زمینه صورت گرفت.

وی با بیان اینکه برای تداوم فعالیت و حرکت رو به جلوی این بانک به همراهی مسوولان و مردم نیاز داریم، افزود: بودجه راه اندازی بانک شیر مادر توسط اداره سلامت نوزدان وزارت بهداشت و بودجه فعالیت آن از محل صرفه جویی در خرید شیر خشک توسط دانشگاه علوم پزشکی تامین می شود.

رییس گروه سلامت نوزادان و سلامت مرکز بهداشت اصفهان خاطرنشان کرد: استفاده از شیر ذخیره شده در بانک شیر مادر باعث پیوند و خویشاوندی رضایی نمی شود و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

وی ادامه داد: با توجه به استفتائات صورت گرفته از علمای شیعه و بدلیل اینکه استفاده از این شیر از طریق مکیدن از سینه مادر بصورت مستقیم، صورت نمی‌گیرد، خویشاوندی رضایی نیز اتفاق نمی افتاد.

کاظمی همچنین با بیان اینکه تغذیه با شیر مادر باعث جلوگیری از یک میلیون مرگ نوزاد در سال در جهان می شود، اظهار داشت: ایده تاسیس بانک شیر مادر از سال ۱۹۸۰ میلادی توسط سازمان بهداشت جهانی مطرح شد و اگر نوزاد نمی تواند به شیر مادر خود دسترسی داشته باشد اولین و بهترین انتخاب برای او، شیر مادر دیگر است.

وی افزود: استفاده از شیر مادر باعث کاهش قابل توجه مرگ و میر شیرخواران می شود و این موضوع با توجه به اینکه یکی از مهمترین شاخص های توسعه جوامع بشمار می آید از اهمیت خاصی برخوردار است.

سازمان بهداشت جهانی، تغذیه اختصاصی نوزاد با شیر مادر را تا ۶ ماهگی توصیه کرده است؛ شیر مادر حاوی موادی مغذی برای رشد و تکامل مناسب کودک است.