به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روزنامه وال استریت ژورنال، نوعی شاخص ترکیبی موسوم به شاخص مدیران خرید به ۴۹.۲ رسیده که کمتر از رقم ۴۹.۹ قبلی است. هر چیزی زیر ۵۰ نشان دهنده کاهش است، از اینرو فعالیت تجاری روند نزولی داشته و در حال حاضر به کمترین میزان طی ۱۸ ماه گذشته رسیده است.
این روند در آلمان وخیم است، کشوری که بزرگترین اقتصاد منطقه یورو به شمار می رود. فرانسه نیز با مشکلاتی دست به گریبان است.
به نوشته این روزنامه، به سختی می توان دید اوضاع چگونه برای منطقه یورو قبل از بدتر شدن، می تواند بهبود یابد. تورم عامل بزرگی در کاهش فعالیت تجاری و همچنین اعتماد مصرف کننده است و برخی از مشکلات زنجیره تامین که باعث افزایش قیمت ها شده اند، ممکن است در حال فروکش کردن باشند.اما هر کمکی که ارائه شود، احتمالا اندک و زودگذر خواهد بود.
این گزارش می افزاید: با وجود افزایش قابل توجه نرخ بهره ۰.۵ درصدی در ماه ژوئیه (تیر)، سیاست پولی بانک مرکزی اروپا همچنان بسیار انعطاف پذیر است و با سردتر شدن هوا و افزایش تقاضا، بهای انرژی نیز افزایش می یابد.
گزارش وال استریت ژورنال در ادامه حاکی است که اروپا اغلب به آمریکا و آسیا برای ارائه کمک های صادراتی متکی است. ایالات متحده با افزایش نرخ بهره، به سختی درحال رشد است. چین نیز با وجود هرج و مرج بازار املاک و سرکوب سیاسی شرکت های خصوصی مولد، علاوه بر قرنطینه های کرونایی و کمبود انرژی، با شدت بیشتری به دام رشد کند خود می لغزد. در واقع رکود جهانی در راه است.
این ضعف، تهدید دیگری برای پول واحد منطقه یورو ایجاد می کند. اخبار اقتصادی حاکی است که واحد پول این بلوک به پایین ترین سطح در ۲۰ سال اخیر رسیده است.
این مساله ممکن است باعث تقویت صادرات اروپایی به ویژه آلمان یا دستکم سود شرکت های صادرکننده شود. اما اگر بازارهای اصلی صادراتی اروپا در رکود باشند، این کار کمتر جواب می دهد. تاثیر اصلی این مساله ممکن است تورم بیشتر به ویژه در بخش انرژی باشد.
به اعتقاد نویسنده این گزارش، در این میان، آمریکا شاید بتواند به سیاست طرفدار عرضه کمک کند، اما این مساله مستلزم پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات میان دوره ای کنگره و مذاکره با جو بایدن رئیس جمهوری این کشور است.
تنها اخبار خوب برای اروپا این خواهد بود که این ماه های سخت، مردم را متقاعد کند که دیگر نمی توانند رفاه و کامیابی را بدیهی بدانند. این بار اروپا هم نیاز به احیای موتورهای رشد خود دارد.
رکود تورمی به وجود همزمان تورم و رکود اقتصادی گفته می شود. رکود در تعریف اقتصادی به دو دوره سه ماهه پیاپی رشد منفی در اقتصاد یک کشور اطلاق می شود. تورم از نظر علم اقتصاد، اشاره به افزایش پیوسته سطح عمومی تولید پول، درآمدهای پولی یا قیمت است. تورم عموما به معنی افزایش غیرمتناسب سطح عمومی قیمت در نظر گرفته می شود و روند مستمر فزاینده و نامنظم افزایش قیمت ها در اقتصاد است.