محمدرضا محمدپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کف سازی این راسته نیز توسط شهرداری و با نظارت کارشناسان معاونت میراثفرهنگی در حال اجرا است.
وی اضافه کرد: ساماندهی، حفاظت و مرمت بازار بزرگ زنجان از اولویتهای ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان است و در جریان مرمت و بازسازی بازار زنجان، حفظ هویت تاریخی، معماری و بافت قدیمی این مجموعه نیز با رعایت ضوابط و قوانین مورد توجه است.
این مسوول ادامه داد: زیرساختهای گردشگری استان زنجان بهواسطه ظرفیتهای ارزشمندی که دارد، بسیار نیازمند توجه است و باید زیرساختهای جدید برای جذب و ماندگاری گردشگران ایجاد شود.
به گفته معاون میراث فرهنگی زنجان، بازار شهر پنج مسجد و ۲ کاروانسرای مهم را در خود جایداده، این بازار شامل ۲ بخش بالا و پایین است و شهروندان برای ورود به آن ۵۶ راه اصلی و فرعی را پیش رو دارند و میتوانند خرید خود را از بین ۹۴۰ مغازه و حجره موجود در بازار انجام دهند.
پیش از این نیز طبق برنامه ریزی ها، استحکامبخشی و مرمت سقف راسته قیصریه در بازار تاریخی زنجان با نظارت کارشناسان انجام شده بود.
این عملیات شامل سبکسازی بام، تراش گچهای فرسوده و تبله شده سقف، انجام گچ کاری و کف سازی مجدد، اصلاح ناودانها، ساماندهی سیمهای برق، جمعآوری تابلوها و الحاقات و دوخت و دوز برخی طاقها انجام شده است.
طبق اسناد و متون تاریخی ساخت بازار زنجان، در سال ۱۲۰۵ هجری قمری در دوران حکومت آقامحمد خان قاجار آغاز و به سال ۱۲۱۳هجری قمری مقارن حکومت فتحعلی شاه قاجار پایان پایان یافته است.