زاهدان- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با بیان اینکه دولت سیزدهم نگاه ویژه‌ای به حوزه آب و فاضلاب این استان دارد، گفت: ۱۲ هزار و ۹۰۰ نفر از مردم این استان از سال گذشته تا کنون از شبکه فاضلاب بهره‌مند شدند.

علیرضا قاسمی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اقدامات این شرکت در حوزه فاضلاب بیان کرد: در ابتدای دولت سیزدهم پنج طرح فاضلاب زاهدان، زابل، زهک، چابهار و کنارک در استان فعال بودند که پس از گذشت ۱۰ ماه با اضافه شدن طرح‌های فاضلاب شهر ایرانشهر و کهک این میزان به هفت طرح فعال رسید.

وی در خصوص اقدامات انجام شده در طرح فاضلاب چابهار و کنارک اظهارداشت: ایستگاه پمپاژ و خط انتقال در شهر چابهار با پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد احداث و پنج کیلومتر شبکه جمع‌آوری فاضلاب و تعریف ۲ مناقصه جدید با ظرفیت ۱۰ کیلومتر شبکه فاضلاب اجرا شده است، این طرح امکان نصب حدود چهار هزار و ۵۰۰ اشتراک جدید و افزایش شاخص بهره‌مندی شهروندان از ۱۹ به ۴۰ درصد را فراهم می‌آورد.

این مقام مسوول از احداث تصفیه‌خانه فاضلاب شهر کنارک به صورت پکیج  با ظرفیت یک‌هزار متر مکعب در شبانه روز، عملیات اجرایی ایستگاه پمپاژ D شهر کنارک و برنامه‌ریزی جهت افتتاح در انتهای سالجاری با قابلیت امکان واگذاری ۵۰۰ انشعاب فاضلاب و شروع عملیات اجرایی بخشی از شبکه فاضلاب شهر کنارک با پیشرفت فیزیکی حدود ۷۰ درصد و شروع عملیات احداث ایستگاه A شهر کنارک در سالجاری به عنوان دیگر طرح‌ها و اقدامات شاخص حوزه فاضلاب نام برد. 

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در طرح فاضلاب زابل و زهک، افزود: بازسازی بخشی از شبکه جمع‌آوری فاضلاب شهر زابل، با توجه به قدمت بیش از ۲۰ ساله و فرسودگی شدید لوله‌ها از محل اعتبارات استانی و داخلی و اخذ مصوبه ماده ۲۳ فاضلاب شهر زابل و افزایش ردیف مربوطه به مبلغ پنج هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال و افزایش احجام مربوط به بازسازی شبکه فاضلاب به موافقتنامه نیز در دست اجراست.

به گفته قاسمی، در شهر زهک نیز ۱۸ میلیارد تومان اعتبار مصوب و تاکنون سه میلیارد تومان تخصیص ابلاغ شده، این در حالیست که ۱۳ میلیارد تومان مطالبات پیمانکاران در پروژه است.

وی در خصوص اقدامات انجام شده در طرح فاضلاب زاهدان گفت: با احداث شبکه جمع‌آوری فاضلاب بخشی از اراضی غرب شهر زاهدان با پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصد و احداث خط انتقال با پیشرفت ۲۰ درصدی شرایط برای نصب ۲ هزار و ۳۰۰ اشتراک جدید فاضلاب و بهره‌مندی ۱۲ هزار نفر از شهروندان از خدمات دفع بهداشتی فاضلاب فراهم شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت:به واسطه پیگیری‌های صورت گرفته طرح فاضلاب ایرانشهر نیز با اخذ مصوبه ۱۹۰ میلیارد ریال برای سال شروع طرح، ردیف‌دار و طرح فاضلاب شهر کهک با تعیین مشاور و همچنین انعقاد قرارداد جهت اجرای ۳ باب ایستگاه پمپاژ فاضلاب فعال شد.