به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از تارنمای انگلیسی خبرگزاری «خامه پرس» افغانستان، طبق گزارش ها، در اعتراضی آشکار به آنچه که برخی از افغانها معتقدند شرایط مانند زندان در مرکزی واقع در ابوظبی است، بزرگسالان و برخی از کودکان مچ دست خود را بستند.
یکی از ویدئوهایی که در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته شده است، مردان و کودکان را در حالی که چشمبند سفیدی که روی آن عبارت «آزادی» نوشته شده است را نشان میدهد، شعار «ما عدالت میخواهیم» را تکرار می کنند.
به گزارش رویترز، یکی از مقامات امارات متحده عربی با تایید نگرانی افغان ها اظهار داشت که ابوظبی با سفارت آمریکا برای انتقال افغان ها به آن کشور یا کشور دیگر همکاری می کند، اما به گفته این مقام، روند اسکان مجدد بیش از حد انتظار طول کشیده است.
پس از فروپاشی دولت پیشین افغانستان و به قدرت رسیدن طالبان در ماه اوت سال گذشته میلادی، امارات متحده عربی داوطلب شد تا به طور موقت هزاران افغان را که توسط آمریکا و دیگر کشورهای غربی از افغانستان تخلیه شده بودند، اسکان دهد.
این دسته از پناهجویان و مهاجران افغان که نزدیک به یک سال از زمان تخلیه از افغانستان در امارات متحده عربی در بلاتکلیفی زندگی میکنند، این هفته اعتراضات جدیدی را به دلیل روند اسکان مجدد آهسته و غیرشفاف، برگزار کردند.
دو فرد افغان در این مرکز به رویترز گفتند که صدها افغان در روزهای دوشنبه و سه شنبه بنرهایی را حمل می کردند و برای آزادی فریاد می زدند و تخمین می زنند که هزاران نفر هنوز در انتظار اسکان مجدد در ایالات متحده یا کشورهای ثالث هستند.
مقامات اماراتی و سفارت ایالات متحده در ابوظبی هیچ اظهارنظری فوری در مورد تظاهرات یا روند اسکان مجدد نداشتند.
یک فرد افغان معترض گفت: "نزدیک به یک سال است که ما اینجا در بازداشت به سر میبریم و کمپ مانند یک زندان مدرن است. هیچکس اجازه خروج ندارد، آنها نمیدانند که چه زمانی به کشور دیگری فرستاده می شوند."
تظاهرات برای اولین بار در ماه فوریه پس از توقف روند اسکان مجدد در این مرکز آغاز شد و باعث شد یک مقام ارشد وزارت خارجه ایالات متحده از آنجا بازدید کند که گفته بود همه افغانها تا ماه اوت به آنجا اسکان داده خواهند شد.
این دو فرد افغان که با رویترز صحبت می کردند گفتند که سلامت روان افرادی که در این مرکز تحت کنترل شدید قرار دارند به دلیل نامشخص بودن آینده آنها رو به وخامت است.
مقامات ایالات متحده گفته اند که همه کسانی که واجد شرایط باشند در ایالات متحده اسکان داده می شوند، در حالی که سایرین که واجد شرایط نیستند در کشورهای ثالث اسکان داده خواهند شد. به گفته مقامات آمریکایی، هیچ کس مجبور به بازگشت به افغانستان نخواهد بود، اگرچه برخی در امارات پس از ماه ها انتظار داوطلبانه به افغانستان بازگشتند.