قصرشیرین- ایرنا- سرپرست فرمانداری و رییس ستاد مدیریت و سامان دهی زائران اربعین حسینی در قصرشیرین گفت: ما در مرز رسمی خسروی به عنوان مسیر اصلی و قدیمی تردد زوار عتبات عالیات، با داشتن بهترین و بزرگترین پایانه بین المللی زمینی میزبان زائران اربعین حسینی از سراسر کشور برای عزیمت به عراق و کربلای معلی هستیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمد حیدری» روز پنجشنبه در نشست خبری با حضور معاون وزیر و رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و معاونین و مدیران ستادی این سازمان در محل پایانه مرز رسمی خسروی با اصحاب رسانه، افزود: جمهوری اسلامی ایران محدودیتی برای اعزام زائران ندارد و در رابطه با خروج زائران از مرزها هیچ محدودیت و سهمیه بندی وجود ندارد.

 وی اظهار داشت: ما در مرز خسروی با تلاش های ستاد اربعین تمامی امکانات و زیرساخت ها ی لازم را برای خدمات رسانی به زائران در مرز حسروی مهیا کرده ایم و اکنون شهرستان قصرشیرین و مرز خسروی آماده پذیرش و حضور زائران اربعین حسینی است.

سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: توافق لازم با کشور عراق در رابطه با خدمات رسانی به زائران و تامین امنیت مسیر انجام شده و هیچ مشکل و محدودیتی نداریم ضمن اینکه ۳۲۰ دستگاه اتوبوس در مرز خسروی کار جابجایی زائران را انجام می دهد و در آنسوی مرز نیز با تدابیری که کشور عراق در مرز منذریه انجام داده زیرساخت های لازم در زمینه حمل و نقل عمومی و گیت ها و پذیرش زائران و خدمات رسانی به آن ها تا کربلای معلی انجام شده است.

حیدری ادامه داد: در استان کرمانشاه همه تمهیدات و پیش‌بینی‌های لازم توسط استاندار کرمانشاه به عنوان رئیس ستاد اربعین استان پیش‌بینی شده و همه دستگاه‌های اجرایی و سازمان ها و نهادهای انقلابی و موکب ها و ستادهای مردمی پای کار بوده و آمادگی دارند تا خادم زوار اربعین حسینی باشد.

وی ابراز امیدواری کرد که مرز رسمی خسروی به روزهای طلایی خود که مسیر اصلی کربلای معلی بود بازگردد و گفت: ما در استان کرمانشاه علاوه بر زائرانی که از مرز خسروی عازم عراق می شوند میزبان بخش اعظمی از زائرانی هستیم که قرار است از مرز مهران در استان ایلام خروج یابند و از این رو نیاز است در بخش بودجه به زیرساخت های جاده ای و راه های استان کرمانشاه نگاه ویژه ای شود.

وی توضیح داد از مجموع یک هزار و ۲۲۸ میلیارد تومان اعتبار بخش اربعین برای راهها و پایانه ها و مرزهای کشور سهم ۱۷۰ میلیارد تومانی استان کرمانشاه قابل تامل و نیاز به یک بازنگری دارد.

حیدری ادامه داد: ما از سهم اعتبارات اربعین استان کرمانشاه ۱۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان را به بخش راهداری و حمل و نقل جاده ای تخصیص داده ایم و دستگاه های عضو ستاد اربعین با عمل جهادی توان خود را به کار گرفته اند تا میزبانان شایسته ای برای زوار اربعین باشند.

ایمن سازی مسیر، تامین روشنایی مسیر کمربندی، انجام روکش آسفالت از دیگر موارد درخواستی سرپرست فرمانداری قصرشییرین از معاون وزیر و رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی  - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.