«مهدی عباسیان» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تبریک هفته دولت و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و یاران پاکشان، با بیان اینکه گمرک خسروی در بخش تجاری فعال است، افزود: گمرک خسروی در پنج ماه سپری شده از سال جاری بیش از ۸۵۰ هزار و ۵۰۰ تن به ارزش بیش از ۳۴۹ میلیون دلار صادرات داشته که از نظر وزنی ۶۵ درصد و از نظر ارزشی ۵۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ رشد داشته و یکی از مهمترین گذرگاههای زمینی ایران با کشور عراق در رویه تجاری است.
به گفته وی همچنین صادرات کالاهای اظهاری در این مدت در گمرک خسروی از لحاظ وزنی ۳۰۲ و از لحاظ ارزشی ۲۸۴ درصد افزایش داشته است.
مدیر گمرک خسروی در ادامه از رشد ۳۰۲ درصدی وزن و ۲۸۴ درصدی ارزش دلاری کالاهای صادراتی اظهار شده در گمرک خسروی در پنج ماه سپری شده از سال جاری خبر داد.
عباسیان در ادامه گفت: در گمرک خسروی بیش از ۲۸۳ هزار تن کالا به ارزش بیش از ۱۳۰ میلیون دلار توسط تاجران و صاحبان کالا اظهار و بعد از طی مراحل گمرکی به کشور عراق صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی چشمگیر داشته است.
وی در ادامه با اشاره به رشد کالاهای اظهاری گفت: همچنین بیش از ۵۶۶ هزار تن کالای اظهاری در سایر گمرکات به ارزش ۲۱۹ میلیون دلار از این گمرک به عراق صادر شده است. در رویه ترانزیت کالا نیز این گمرک از لحاظ وزنی رشدی ۱۲۲۸ درصدی و از لحاظ ارزشی ۲۴۶ درصدی داشته است.
مدیر گمرک خسروی خاطر نشان کرد: با بازگشایی مرز خسروی یکی از مهمترین و اصلی ترین دروازه ورود به کربلای معلی وعتبات عالیات در ایام اربعین حسینی میباشد.
وی تصریح کرد: وظیفه اصلی گمرک خسروی انجام تشریفات کالاهای تجاری (صادرات، واردات و ترانزیت کالا) میباشد و در ایام اربعین جهت تسهیل در تردد زائران مسیر جداگانه عبور و مرور کامیون ها در نظر گرفته است.
عباسیان در ادامه افزود: گمرک خسروی به عنوان مرزبان اقتصادی وظیفه خود دانسته در ایام پر برکت اربعین حسینی با قرار دادن ۶ دستگاه ایکس ری و افزایش کارکنان و ارزیابان خود در کنار دیگر سازمان های مستقردر پایانه مرزی در جهت راحتی هر چه بیشتر تردد مشتاقان زیارت اباعبدالله الحسین (ع) رسالت خود را بجای آورد.
مدیر گمرک خسروی در ادامه افزود: وظیفه خود میدانم در هفته دولت از تمامی همکارانم در این گمرک و دیگر سازمانها و نهادهای مستقر در مرز که تمام توان و تلاش خود را جهت ارایه خدمت هر چه بهتر به بازرگانان٫ رانندگان و مسافران با سعه صدر قرار میدهند تشکر کنم.
عباسیان در پایان افزود: گمرک خسروی با توجه به مصوبات ستاد اربعین، ساختمان پنجره واحد تجاری، سالن ارزیابیها قدیم این گمرک در اختیار نیروهای نظامی و انتظامی قرار گرفت همچنین در فضای پارکینگ و انبار این گمرک موکب بنیاد مستضعفان برپا و چند سرویس بهداشتی و حمام احداث گردیده شد.
مرز خسروی با توجه به وجود زیرساختهای مناسب در همه زمینه ها از راه های مواصلاتی گرفته تا امکانات خدماتی،بهداشتی و رفاهی، نزدیکترین شاه راه ودروازه ورود به کربلای معلی و عتبات عالیات می باشد.
کرمانشاه ۲ مرز رسمی و ۵ بازارچه مرزی دارد
استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر میشود.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.