به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر «قباد محمدی» روز پنجشنبه در جلسه ای به منظور بررسی زیرساخت های بهداشتی و درمانی در قصرشیرین افزود: اقدامات بسیار خوبی در قصرشیرین جهت ارائه خدمت به زوار حسینی (ع) انجام شده و از زحمات ارزشمند همکارانم در شبکه بهداشت و درمان قصرشیرین صمیمانه قدردانی می کنم.
وی اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خدمت به زائران اربعین حسینی (ع) را وظیفه خود می داند اما علاوه بر وظیفه، یک کار اعتقادی است چون عشق به امام حسین (ع) از دیرباز در دل مردمان این دیار است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: تمامی نیروهای ستادی پشتیبان نیروهای صف هستند و بنابر تاکید وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تلاش مجموعه دانشگاه این است که به بهترین نحو خدمات به زوار اربعین حسینی (ع) ارائه شود.
محمدی ادامه داد: بیمارستان ها و درمانگاه ها در قصرشیرین و مرز رسمی خسروی در آمادگی کامل هستند و اوج خدمات به زوار بین ۱۵ تا ۲۶ شهریور ماه است که باید تمامی اقدامات و پیش بینی های لازم انجام شود.
او ادامه داد: مرز خسروی از ساعات ۵ صبح تا ۱۷ بعد از ظهر هر روز باز است و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در این مرز دراولویت برنامه های دانشگاه است که باید به بهترین نحو خدمات ارائه شود و خاطره خوبی در ذهن زوار بماند.
دکتر محمدی ادامه داد: ظرفیت و زیرساخت های خوبی در استان برای پذیرش زوار در مرز خسروی داریم، به ویژه به لحاظ بهداشتی و درمانی در آمادگی کامل هستیم.
۴۹۶ نفر نیرو آماده ارائه خدمات به زوار هستند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز در این جلسه گفت: با تلاش های نیروهای خدوم بهداشتی وضعیت بهداشتی مناسبی در مرز خسروی وجود دارد.
دکتر «ابراهیم شکیبا» افزود: تعداد ۴۹۶ نفر از نیروهای بهداشتی آمادگی کامل برای ارائه کامل خدمات به زوار اربعین حسینی (ع) را دارند و ۱۲۲ موکب با همت و تلاش فراوان همکاران معاونت بهداشتی جهت رعایت موارد بهداشتی و تامین سلامت زوار آموزش دیده اند.
وی اظهار داشت: تامین نیروی بهداشتی در قصرشیرین، تجهیزات پزشکی و امکانات بهداشتی کانکس ها، تامین ۶۲ قلم تجهیزات پزشکی، بررسی کامل بهداشت غذایی، نظارت بر جمع آوری زباله ها، نظارت مناسب برروی بسته بندی غذایی از جمله موضوعاتی است که معاونت بهداشتی در دستور کار دارد.
«صادق کریمی» معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه نیز گفت: با تلاش ها و هماهنگی های صورت گرفته حق ماندگاری پزشکان تا پایان سال ۱۴۰۰ تامین اعتبار شده است و نیروهایی که در اربعین حسینی (ع) همکاری های لازم را جهت هرچه باشکوه برگزار کردن این حرکت عظیم در بحث تامین سلامت عاشقان امام حسین (ع) دارند علاوه بر استفاده از برکات معنوی مطمئنا در دانشگاه مورد قدردانی قرار خواهند گرفت.
دکتر «رضا منصوری» رئیس شبکه بهداشت و درمان قصرشیرین نیز گفت: با مساعدت های صورت گرفته از طرف رییس و معاونین دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه آمادگی کامل برای مراقبت از سلامتی زوار اربعین حسینی (ع) را داریم و امیدواریم کمبودهایی که در این زمینه وجود دارد با دستورات لازم در این جلسه رفع شود.
به گزارش ایرنا؛ قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد. خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین در غرب کرمانشاه قرار دارد.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند.
زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.