به گزارش خبرنگار ایرنا، «بهمن امیریمقدم» روز شنبه در جلسه ستاد مدیریت و سامان دهی زائران اربعین حسینی با حضور معاون اول رییس جمهور در پایانه بین المللی مرز رسمی خسروی، افزود: تعطیلی مرز خسروی ضرر بزرگی به استان کرمانشاه وارد کرد و بازگشایی این مرز باعث خرسندی مردم استان شد.
وی اظهار داشت: هم اکنون پایانه مرز رسمی خسروی آماده شده و تمام سرویس های بهداشتی این پایانه، روشنایی فضای داخلی، سیستم های سرمایشی و گرمایشی آماده شده و مه پاش ها در حال پیگیری است.
نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه اضافه کرد: بحث آماده سازی سایبان ها در حال انجام است و گاز مسیر قصرشیرین به خسروی نیز در حال انجام است که هفته آینده به بهره برداری می رسد و بحث جاده ها و زیرسازی جاده ها انجام شده که یک پنجم آن تامین اعتبار شده است.
امیریمقدم گفت: مجموعه دستگاه ها پای کار هستند و تمام مقدمه های لازم انجام شده و در مجموع جمعیت هلال احمر، اورژانس، صدا و سیما انتظامی، مرزبانی و سپاه اقدامات خوبی انجام داده اند.
وی گفت: فرماندار قصرشیرین نیز تجربه حضور در مرزهای دیگر را دارند و با کمک دستگاه ها در حال برطرف کردن نواقص موجود در مرز هستیم و انگیزه لازم در وجود همه دستگاه ها وجود دارد.
امیریمقدم خواستار معرفی مرز از طریق رسانه ملی شد و گفت: خود را آماده کرده ایم و انعکاس تصاویر مربوط به زائران را باید در دستور کار قرار دهند و معرفی مرز تنها محدود به مرزهای جنوبی نباشد و نیاز است خسروی بیش از پیش معرفی شود.
وی اضافه کرد: ما بالای ۱۵۰ موکب فعال در استان کرمانشاه داریم و نهادهای مختلف نیز پای کار هستند و تمام نواقص نیز تا چند روز قبل از اربعین رفع خواهد.
خسروی نزدیکترین مرز به کربلای معلی
به گزارش ایرنا؛ قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.