به گزارش ایرنا، یکی از بزرگترین اقدامات قابل دفاع وزارت ورزش از زمان تکیهزدن سیدحمید سجادی بر کرسی اول این وزارتخانه، اتمام کارهای معوقه و تکمیل پروژههای نیمهتمام بود. اقدامی که با هدف افزایش سرانه ورزشی، با تحقق ۱۱۱ درصدی اهداف میانمدت از شهریورماه سال گذشته آغاز شد و تا پایان اسفندماه سال سال گذشته، ۶۷۱ پروژه ورزشی به مساحت ۶۰۲ هزار متر مربع تکمیل و آماده بهرهبرداری شد.
۵۲۰۰ پروژه نیمهتمام ورزشی روی دست وزارت ورزش
تحقق تکمیل پروژههای نیمهتمام به حدی برای وزیر ورزش مهم بود که به گفته سجادی یکی از اصلیترین چالشهایی که در روزهای آغازین حضورش در وزارت ورزش با آن روبهرو شد، بررسی وضعیت پروژههای نیمهتمام بود تا جایی که او در راستای اجرایی کردن دستور دولت، کلنگزنی پروژههای جدید در ورزش را متوقف کرد و متعاقب آن گفت: یکی از مهمترین آرزوها، اهداف، برنامهها و خواستههای مهم ما و مطالبه مردم این است که کارهای معوقه و پروژههای نیمهتمام به اتمام برسد.
وزیر ورزش در گفتوگوی اختصاصی با ایرنا در آستانه هفته دولت آمار بهروزتری از تعداد پروژههای نیمهتمام ورزش ارائه کرد و گفت: با توجه به اینکه بخشی از پروژهها به اتمام و مرحله بهرهبرداری رسید، در حال حاضر تقریبا ۵۲۰۰ پروژه نیمهتمام ورزشی داریم.
تامین اعتبارات مورد نیاز وزارت ورزش از سه منبع غیر دولتی
سجادی که پیشتر عنوان کرده بود برای تکمیل این پروژهها تنها متکی به منابع دولتی نیست در واکنش به میزان اعتبارات لازم برای به بهرهبرداری از طرحههای نیمه تمام و منابع خصوصی تامین این هزینهها گفت: ما از منابع مختلفی نسبت به تامین هزینه مورد نیاز برای تکمیل پروژهها اقدام کردهایم. منابع خصوصی اما توسط مشارکت، خیرین و واگذاری تامین میشود. مواد قانونی داریم که با استناد به این مواد، مثل ماده ۲۷ میتوانیم برای طولانی مدت پروژهها را اجاره دهیم تا اجارهکننده هم برای پروژه هزینه کرده، هم آن را تجهیز کند و هم تعمیراتش را انجام دهد. طبق ماده ۲۷ هم میتوانیم پروژههای جدید تمام نشده را به بهرهبردار ارائه کنیم و هم میتوانیم اگر مجموعه ناقص است یا به دلیل مشکل بهرهبرداری تعطیل شده، آن را اجاره دهیم.
چانه کوچک اعتبارات استانی برای مرمت مجموعههای خارج از سرویس
وی افزود: در حال حاضر چندین استخر شناسایی کردهایم که مثلا تاسیسات آن خراب است و تربیتبدنی استان یا شهرستان امکان تجهیز یا تعمیر و مرمت آنها را ندارند. توجه داشته باشید بودجهای که باید صرف تجهیز و مرمت شود از محل اعتبارات استانی است و اگر میزان این اعتبارات کم دیده شده باشد -که متاسفانه همینطور هم هست- استانها نمیتوانند سالنها، زمینهای چمن، چمنهای مصنوعی، استخرها و... را همزمان با هم مرمت و بازسازی کرده و به بهرهبرداری برسانند. در بسیاری از نقاط کشور، نه تنها ۵۲۰۰ مجموعه روی دستمان مانده که تحت عنوان پروژههای نیمهتمام در حال پیگیری برای به اتمام رساندن آنها هستیم، بلکه بسیاری از مجموعههای ورزشی ما هم خارج از استاندارد شده و از سرویس و مدار خدمت خارج شده است.
کاهش بودجه عمرانی ۳ هزار میلیاردی به ۶۵۰ میلیارد!
وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات کنونی ما این است که بودجه استانی برای تجهیز نداریم و به فکر تامین منابع مورد نیاز هستیم. بهترین منبع هم ۲۷صدم درصد است از محل ارزش افزوده مالیات است. امیدواریم این ۲۷صدم درصد را زودتر دریافت کنیم و متاسفانه هنوز به دستمان نرسیده. البته ابلاغیه آن را دریافت کردهایم و بهزودی این اعتبار به ما میرسد و در استانها توزیع میکنیم. این را هم بگویم که ۴۰ درصد از اعتبار ۲۷صدم درصد به آموزش و پرورش اختصاص پیدا میکند از مانده آن، ۲۰ درصد به جوانان تخصیص مییابد. مجددا از مانده آن هم ۷۰ درصد اجرایی است که اصطلاحا به آن بودجه جاری میگوییم که در استانها پخش میشود. ۳۰ درصد باقیمانده نیز بودجه عمرانی است. این بدان معناست که متاسفانه بودجه عمرانی عدد بالایی نیست. طبق آخرین ابلاغ رسیده، بودجه عمرانی امسال بالغ بر ۶۵۰ میلیارد تومان است. در حالی که سال گذشته ۳ هزار میلیارد تومان بود. با این حال زمانی که بودجه ۷۰ درصد جاری به استانها تخصیص یابد، استانها میتوانند از این محل کارهای مربوط به تجهیز و نگهداری امکان ورزشی را انجام دهند.
تعطیلی هزار پروژه سنگین وزارت ورزش
سجادی در پاسخ به این سوال که وزارت ورزش برای تکمیل ۵۲۰۰ پروژه نیمهتمام، به چه میزان اعتبارات نیازمند است، گفت: در این خصوص ۲ الی ۳ عدد مطرح است. طبق گزارشی که از دفتر فنی و مهندسی وزارتخانه به دستم رسیده، این دفتر چیزی در حدود ۱۳ هزار میلیاردتومان نیاز دارد تا پروژههای فنی مهندسی که نزدیک به ۳۷۰۰ الی ۹۰۰ پروژه هست را به اتمام برسند. همین حدود هم شرکت توسعه به من اعلام کرده. چون بخشی از ۵۲۰۰ پروژه نیمهتمام ورزشی متعلق به شرکت توسعه است. صرفنظر از حدود هزار پروژه سنگین ما که در حال حاضر تعطیل هستند، شرکت توسعه حدود ۲۸۰ پروژه فعال نیمهتمام دارد که تاکید کرده برای تکمیل آن حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است. ضمن این که یکسری مجموعه هم هست که اعتبارات استانی دارد. پروژههای استانی هم چیزی حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان نیازمندند.
بودجه وزارت ورزش مأیوسکننده است
وزیر ورزش با تاکید بر بودجه مورد نیاز برای تکمیل پروژههای نیمهتمام گفت: پس با این حساب، ۱۳ هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژههای کوچک ملی دفتر فنی و مهندسی وزارت ورزش، ۱۳ هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژههای فعال شرکت توسعه و ۲۰ هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژههای استانی و در مجموع برای تکمیل ۵۲۰۰ هزار پروژه نیمه تمام، نیازمند ۴۶ هزار میلیارد تومان اعتبار هستیم. این در حالی است که طبق محاسبات ما بودجهای که قرار است به دستمان برسد، بسیار کمتر از این حرفهاست و بهتر است عدد آن را نگویم که زیاد مأیوس نشویم. چون هفته دولت است و باید حرفهای خوب بزنیم. اما اگر بنا باشد تکمیل این پروژهها تنها متکی به منابع دولتی باشد، بیش از ۱۰ الی ۱۵ سال طول خواهد کشید.
افتتاح بخش قابل توجهی از پروژهها در هفته دولت
سجادی با اشاره به افتتاح بخش قابل توجهی از پروژههای نیمهتمام در هفته دولت افزود: امیدوارم منابعی که برنامهریزی کردهایم، محقق شود و راهکارهایمان برای اتمام این پروژهها به سرانجام برسد. بالاخره هنر مدیریت این است که بتوانیم با همین بضاعت، خدمت کنیم و هرچه زودتر پروژهها را به بهرهبرداری برسانیم. این کار سنگینی است که من و همکارانم هر روز به آن فکر میکنیم. مشاوران مختلفی در حوزه اقتصاد و ورزش دارم و با افراد مختلفی نشست و برخواست داشته و بخش مهمی از فکر من این است که این پروژهها هرچه زودتر به اتمام برسد. تعداد قابل توجهی از پروژهها برای هفته دولت، تعداد قابل توجهی برای هفته تربیت بدنی و تعداد قابل توجه دیگری نیز برای دهه فجر آماده افتتاح هستند و به یکباره حرکت سنگینی برای افتتاح پروژهها صورت میگیرد. منتظر خبرهای خوب ما باشید.