به گزارش ایرنا، گردشگری روستایی، گردشگری کشاورزی و بوم گردشگری، عباراتی است که این روزها میان مباحث و نوشتار متخصصان و فعالان این صنعت پیشتاز جهانی بسیار شنیده میشود، اگر چه بر سر تعاریف و مفاهیم آن بحثهای نظری همچنان وجود دارد، اما آنچه اهمیت دارد و بر روی آن اتفاق نظر است و نقطه تمرکز و اشتراک همه برنامهریزان، مجریان و ذینفعان هر کدام از این نوع گردشگریهای موضوعی است تلاش همه جانبه و هماهنگ و توامان برای حفظ منابع طبیعی و محیطزیست، احترام به آداب و سنتهای جامعه محلی، رونق اقتصاد کشاورزی و روستایی و تجربه یک حس متفاوت است.
گردشگری کشاورزی (اگروتوریسم) شاخهای از بومگردشگری است. در برخی از روستاها، کشاورزان خوشذوق مزارع خود را برای جذب و پذیرایی از گردشگران با هدف کسب درآمد و اضافهکردن گردشگری به زنجیره ارزش اقتصادی و کسب و کار خود فضایی را فراهم کردند که باعث میشود گردشگران در زمان سفر به روستا با حضور در مزرعه و یک روز کار کشاورزی و کاشت و نگهداری، چیدن محصول آشنا شوند
گردشگری روستایی نقش بسزایی در حفظ روستا و تداوم تولید دارد
سیدجواد ساداتینژاد در گفتوگو با خبرنگار گردشگری ایرنا اظهار داشت: وقتی با تغییرات اقلیم، خشکسالی در برخی مناطق بروز میکند، و صنعت کشاورزی اقتصاد خود را از دست میدهد که یکی از عوامل مهم مهاجرت از روستا به شهر است، بسیاری از روستاهای ایران هم به همین دلیل از سکنه خالی شدهاند.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: تغییر اقلیم و خشکسالی در روستا منجر به کاهش دبی قنات شده و چندین رشته قنات در روستا کاملا خشک میشود، به تبع روستایی از نظر اقتصادی و درآمدی نمیتواند آنجا زندگی کند، در این حالت بهترین راه که میتوان روستایی را در محل زندگی خود نگه داشت تا منطقه از سکنه خالی نشود، توسعه گردشگری روستایی به عنوان مکمل کشاورزی است که می تواند خلا ایجاد شده در اقتصاد کشاورزی را جبران کند.
ساداتینژاد به تجارب توسعه گردشگری کشاورزی در جهان اشاره کرد و افزود: در این نوع گردشگری جذابیت زندگی روستایی، کشاورزی و روستایی در کنار تولید باعث میشود سکونت در روستا استمرار پیدا کند، بنابراین گردشگری روستایی نقش بسزایی در حفظ روستا و تداوم تولید دارد.
فرزندان ما در گردشگری کشاورزی با سبک زندگی روستایی آشنا میشوند
وی خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته با وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی (سیدعزتالله ضرغامی) در زمینه توسعه گردشگری روستایی یکی دوبار نشست و گفتوگو داشتیم تا کارهای مشترکی را در حوزه کشاورزی و گردشگری کشاورزی شروع کنیم، ایشان هم با علاقهمندی این موضوع را پیگیری کردند و ساز و کاری را هم طراحی شد، اکنون مجوز گردشگری کشاورزی هم صادر میشود، یک سری مجوز هم اعطا شده است.
بیشتر بخوانید
ساداتینژاد خاطرنشان کرد: در وزارت جهاد کشاورزی، ادارهکل توسعه پایدار و محیطزیست متولی حوزه گردشگری کشاورزی است که به زودی نشستهای تخصصی در این زمینه هم برگزار خواهد شد. این حوزه ظرفیت بسیار مناسبی در حوزه اقتصادی است جذابیتهای بسیار زیادی برای نسل آینده دارد، فرزندان ما وقتی وارد محیطهای گردشگری کشاورزی میشوند با سبک زندگی روستایی، توجه به محیطزیست، سبک تولید و مصرف محصولات را میآموزند.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: اگر گیاهان دارویی در کنار گردشگری کشاورزی قرار گیرند، جذابیت این حوزه ویژهای خواهد شد، بخشی از اقتصاد آینده حوزه کشاورزی، به سمت گردشگری کشاورزی خواهد رفت.