تهران- ایرنا- رییس مرکز توسعه تجارت فناوری پارک فناوری پردیس از همکاری این مرکز با هلدینگ بزرگ فناوری و نوآوری بنگلادش با هدف توسعه صادرات و دانش فنی شرکت های دانش بنیان خبر داد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پارک فناوری پردیس، میلاد صدرخانلو در خصوص  این همکاری گفت: نخستین هدف همکاری با این هلدینگ بنگلادشی، توسعه همکاری‌های مبتنی بر فناوری، نوآوری و کارآفرینی دو کشور ایران و بنگلادش است. دستیابی به بازارها و انتقال فناوری کشورهای شبه قاره هند نیز هدف بعدی ما از همکاری است.

وی خاطرنشان کرد: در این زمینه ما به دنبال توسعه همکاری ها به وسیله ابزارهایی مثل سرمایه‌گذاری مشترک در پروژه های بین المللی فناورانه و نوآورانه ۲ کشور از طریق میزبانی مشترک و تبادل میزبانی رویدادهای فناوری و نوآوری هستیم،  انتقال فناوری موثر ایران و بنگلادش در حوزه هایی که در آن سرآمد بوده و دارای تجربه و دانش فنی لازم هستند از دیگر برنامه های ما از این همکاری است.

رییس مرکز توسعه تجارت فناوری پارک فناوری پردیس تاکید کرد: بنگلادش یک کشور مسلمان در حال توسعه است و جمعیت بسیار بالایی دارد. جمعیت جوان این کشور دستاوردهای قابل توجهی در حوزه فناوری و نوآوری داشته اند و به دنبال استفاده از تجربه جمهوری اسلامی ایران در توسعه فناوری و نوآوری کشورشان هستند.

صدرخانلو درباره علت انتخاب این هلدینگ برای این همکاری گفت: این مجموعه خصوصی بزرگ ترین هولدینگ بنگلادش است که در حوزه فناوری و نوآوری فعالیت می کند و حدود ۵۸ مجموعه و شرکت تابع دارد. این مجموعه تمامی زیرساخت‌های لازم برای اثر گذاری در حوزه فناوری نوآوری و کارآفرینی اعم از دانشگاه، صندوق های خطر پذیر یا وی سی، مراکز رشد، شتاب دهنده و فضای کار اشتراکی که برای فعالیت اثربخش در زمینه فناوری و نوآوری نیاز است را فراهم کرده است.

وی افزود: البته مسوولان این هلدینگ نیز خواستار استفاده از تجربیات مثبت پارک فناوری پردیس در حوزه فناوری و نوآوری برای توسعه فعالیت های خود هستند.

رییس مرکز توسعه تجارت فناوری پارک فناوری پردیس هدف این مرکز را توسعه همکاری های مشترک دو کشور در حوزه فناوری نوآوری و کارآفرینی ذکر کرد و اظهار داشت: ما معتقدیم ظرفیت های بسیار بالایی برای همکاری‌های بین ایران و بنگلادش در این حوزه وجود دارد. پارک فناوری پردیس به عنوان یک کنشگر فعال زیست بوم ایران و این هولدینگ به عنوان یک کنشگر فعال زیست بوم فناوری و نوآوری بنگلادش هستند. ما می خواهیم به وسیله این همکاری، بین شرکت‌های فناوری و نوآوری ایرانی و شبه قاره هند نیز ارتباط برقرار کنیم و در واقع یکی از اهداف ما در این برنامه توسعه حضور شرکت های دانش بنیان و فناور ایرانی در بازار شبه قاره هند است.

صدرخانلو تصریح کرد: این همکاری می تواند در زیست بوم فناوری و نوآوری کشور تاثیرگذار باشد چرا که شبه قاره هند بازاری بسیار گسترده برای صادرات محصولات دانش بنیان و فناور کشور است. همچنین جایی است که دانش فنی بسیار خوبی در زمینه های مختلف فناوری و نوآوری دارد.

وی ادامه داد: به شبه قاره هند نه تنها می‌توان به عنوان بازار نگاه کرد، بلکه از منظر تحقیق و توسعه نیز می توان از تجربیات شرکت‌های حاضر در شبه قاره هند استفاده کرد که منجر به بهبود دانش فنی شرکت های دانش بنیان کشور مان خواهد شد.

رییس مرکز توسعه تجارت فناوری پارک فناوری پردیس ادامه داد: بنگلادش در حوزه پوشاک، فناوری زیستی (بایوتکنولوژی) و فناوری اطلاعات و ارتباطات، پیشرفت های قابل توجهی در سال های اخیر داشته است که می‌تواند به توسعه فناوری داخلی کشور کمک کند.

صدرخانلو یادآور شد: یکی از اهداف شبکه تبادل فناوری کشورهای عضو دی هشت به عنوان یکی از پروژه های بین المللی پارک فناوری پردیس این است که به خودمان و سایر کشورهای مسلمان کمک کنیم تا توسعه همکاری های فناورانه به توسعه اقتصادی کشورهای عضو منجر شود. ما در این شبکه رسالت داریم به سایر کشورهای دوست و مسلمان کمک کنیم تا یک هم افزایی موثر در حوزه فناوری داشته باشند تا در نهایت منجر به توسعه اقتصادی کلیه کشورهای مسلمان شود.

وی همچنین گفت: این همکاری‌ها بین بخش های فناورانه و و نوآورانه کشورهای مسلمان می‌تواند سرآغاز همکاری‌های بسیار موثر و هدفمندی شود که زمینه ساز توسعه تعاملات در بخش‌های گوناگون بوده و در نهایت منجر به توسعه اقتصاد و ثروت‌آفرینی در تمامی جوامع مسلمان شود.