زنجان – ایرنا – استاندار زنجان گفت: در وضعیت حق‌آبه و چالش هایی که اکنون با آن مواجه هستیم، میراث‌بر اتفاقی هستیم که سال ها پیش به وقوع پیوسته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن افشارچی روز شنبه در جریان سفر یک روزه خود به شهرستان طارم در آیین آغاز عملیات اجرای آبیاری تحت فشار در اراضی پایاب میرزاخانلو افزود: در خصوص میزان حق آبه استان در سال های گذشته و سهم قابل توجهی که فقط از روان آب ها به استان داده شده، به این فکر نمی کردند که روزی این حد از خشکسالی ایجاد شود.

وی گفت: امروز از جنوب تا شمال استان صدای مشترکی که از ساکنان مناطق مختلف استان بلند می شود، فریاد العطش است و همه مناطق نیازمند آب هستند.

افشارچی با بیان اینکه متاسفانه در سال های گذشته به هر دلیلی خیلی کار قابل توجهی برای سطح آب تنظیمی در  استان انجام نشده است، اظهار داشت: استان آذربایجان شرقی ۷۵ درصد روان آب های خود را سدهای مختلفی که دارد ذخیره و کنترل می کند ولی سدهای موجود در زنجان با این وضعیت خشکسالی جوابگوی نیاز استان نیستند.

وی افزود: بخش اعظم حق آبه استان از روان آب (آب های روخانه ها) است، و وقتی با معضلات خشکسالی مواجه شده ایم اینها دیگر جوابگو نیست.

استاندار زنجان با بیان اینکه برای حل معضل آب در استان نیازمند برنامه ریزی در میان مدت و بلند مدت هستیم، گفت: در این راستا اولین و اصلی ترین برنامه استان، آب است؛ ما برای هر شهرستانی به صورت مشخص و مجزا، در این خصوص برنامه داریم؛ منتهی اجرا شدن این برنامه وابسته به این است که مرکز با ما هماهنگ و همراه باشد.

افشارچی با بیان اینکه تمام تلاشمان را برای تکمیل و راه اندازی سدها در مناطق مختلف استان انجام می دهیم، گفت: مساله آب، مساله اصلی در مقطع کنونی است.

وی در بخش دیگری از سخنان به به جود ۴۳ هزار هکتار راضی باغی و زراعی در طارم اشاره کرد و گفت: از این میزان اراضی فقط چهار هزار و ۵۰۰ هکتار  آن تحت پوشش آبیاری تحت فشار است که این وضعیت خوبی نیست.

استاندار زنجان با بیان اینکه در سفر رییس جمهور استان اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی برای اجرای طرح های آبیاری تحت فشار در استان جذب کردیم، افزود: در این خصوص باید اقدامات جدی داشته باشیم.