به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، هیأت وزیران در جلسه ۲۶ مرداد امسال با پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر صدور مجوز برای واردات خودرو با قیمت زیر ۲۰ هزار یورو (فوب) با اولویت واردات خودروهای زیر ۱۰ هزار یورو (فوب) موافقت کرد.
به موجب مصوبه دولت، تخلیه خودرو بدون ثبت سفارش و تخصیص ارز ممنوع است و ارزش گمرکی براساس ماده (۱۴) قانون امور گمرکی (سیف) محاسبه خواهد شد و خودروهای وارداتی تنها در بورس کالا عرضه میشود.
همچنین کارگروهی با مسئولیت وزارت صنعت، معدن و تجارت و عضویت وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است نرخ سود بازرگانی خودروهای وارداتی بر حسب ارزش (فوب) را به گونهای تأمین کند که مابهالتفاوت قیمت پایه با قیمت پایانی در بورس کالا معادل سود عادلانه باشد. کارگروه مذکور مجاز به تعیین علی الحساب سود بازرگانی در زمان ترخیص و تعیین سود بازرگانی قطعی در زمان فروش است.
دولت همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت را موظف کرد با هدف توسعه تولید خودروهای اقتصادی (حداکثر ۱۰ هزار یورو)، ضمن پیشبینی مشوقهای سرمایهگذاری و تولید، اقدامات مورد نیاز برای هدایت بخشی از واردات به سمت تولید و افزایش ساخت داخل را به عمل آورد. برنامه ساخت داخل واردکنندگان موضوع این بند باید به تأیید وزارت صنعت، معدن و تجارت برسد.
واردات خودروهای سواری بهصورت سرمایهگذاری خارجی (با تأیید سازمان سرمایهگذاری خارجی) برای استفاده در شبکه حمل و نقل عمومی مجاز است و دستورالعمل آن توسط وزارت صمت با همکاری وزارت کشور تدوین و ابلاغ میشود.
همچنین واردات خودرو برای شمارهگذاری در مناطق آزاد تجاری - صنعتی منحصر به خودرودهای دو نیرویی (هیبریدی) یا تمام برقی است و سرمایهگذاری و راهاندازی ایستگاههای شارژ نیز بر عهده واردکنندگان خواهد بود.
سقف منابع ارزی مورد نیاز برای واردات خودروهای موضوع این مصوبه به غیر از سرمایهگذاری خارجی حداکثر معادل یک میلیارد یورو است.