به گزارش ایرنا، این شهرک شیلاتی در زمینی به مساحت ۷۳۲ هکتار با ۵۸ قطعه و هر قطعه به مساحت ۷.۵ هکتار احداث می شود و برای ساخت آن هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه خواهد شد.
با اجرای این طرح زمینه اشتغال ۵۹۰ نفر فراهم می شود و ظرفیت تولید میگو در این شهرک ۳هزارو ۵۰۰ تن برآورد شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر در این آیین گفت: از ۱۰ هزارهکتار اراضی واگذارشده برای پرورش میگو در استان تاکنون ۶هزارو ۵۰۰ سایت فعال است و نزدیک به ۲۸ هزار تن در سال گذشته برداشت صورت گرفت.
علی باستین افزود: پیش بینی می شود امسال ۳۳ هزار تن میگوی پرورشی در استان برداشت شود.
وی اظهارداشت: باتوجه به اینکه پرورش میگو یکی از ظرفیت های خوب استان بوشهر است در سفر سال گذشته رئیس جمهور و هیات دولت به این استان، به درخواست و پیشنهاد استاندار بوشهر و تصویب هیات دولت تصمیم گرفته شد به میزان هزارو ۵۰۰ هکتار از اراضی دارای قابلیت پرورش میگو به مردم واگذار شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر گفت: در این ارتباط با برگزاری جلسات متعدد تصمیم گرفته شد در دو نقطه استان شامل عامری شهرستان دیلم و در شیف غربی در شهرستان بوشهر، حداکثر مشارکت و منفعت مردم در این پروژه ها با رعایت الزامات و مقررات لازم و شاخص های تدوین شده واگذار شود.
وی افزود: منتفع شدن ساکنان در جوار، استفاده از فارغ التحصیلان رشته های شیلاتی، جامعه ایثارگری و توان سرمایه گذاری گروهها که می توانستند ورود به این عرصه شوند از شاخص های تدوین شده در بحث واگذاری بوده است.
باستین ادامه داد: سایت پرورش میگوی عامری دیلم حدود ۱۵۰۰ هکتار عرصه آن است که عملیات اجرایی ۵۳۲ هکتار آن در روز جاری آغاز می شود و مابقی نزدیک به یک هزار هکتار در فاز دوم پس از جابجایی پسماند شهرداری دیلم درقالب فراخوانی که از قبل انجام شد، واگذار خواهد شد.
وی اظهارداشت: میزان سرمایه گذاری در این سایت در مجموع نزدیک به هزار و ۲۰۰ میلیاردتومان است که اجرای آن با همکاری شرکت شهرک های کشاورزی و گروههای ۷ نفره با تشکیل اتحادیه آغاز میشود.
وی بیان کرد: یکی دیگر از مزیت های مهم استان بوشهر پرورش ماهی در دریا است که در چندسال اخیر مورد توجه مردم این استان قرار گرفته است و نقش بسزایی در اشتغال زایی و ارز آوری به دنبال دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر افزود: با پیگیری صورت گرفته ۶۵ هزار تن ظرفیت آبزی در این بخش به استان بوشهر اختصاص پیدا کرده که با بهره برداری از چند مزرعه در هفته دولت تاکنون ۷ هزار تن به مرحله اجرا رسید.
جهش خوبی در توسعه صنعت آبزی پروری استان بوشهر برداشته شد
نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی نیز عصر شنبه در آیین آغاز عملیات اجرایی فاز اول شهرک شیلاتی پرورش میگوی عامری در بندردیلم گفت: جهش خوبی در توسعه صنعت آبزی پروری استان بوشهر اتفاق افتاده است ، البته با آن تناسبی که باید به عمل آید فاصله داریم و باید سرعت بیشتری داشته باشیم.
عبدالکریم جمیری افزود: صنعت آبزی پروری یکی از بهترین فرصت های سرمایه گذاری برای مردم استان بوشهر به ویژه ساحل نشینان است و از همه کارهای اقتصادی سودمندتر ،با آسیب کمتر و متناسب با شرایط اقلیمی دارد.
وی اظهارداشت: این فرصت ارزشمند نباید مغفول واقع شود و همواره بر آن تاکید کرده ایم جامعه پیرامونی و عامه مردم از این فرصت ها بی بهره نباشند.
جمیری گفت: واگذاری قطعات ۱۰۰ هکتاری و ۲۰۰ هکتاری پرورش میگو در گذشته، اشتغالزایی زیادی برای مردم استان ایجاد نکرد و سود کلان این کار را عده معدودی بردند که این کار خلاف اصل قانون اساسی و نگاه اعتقادی و دینی ما است.
نماینده مردم بوشهر گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ما باید به توزیع ثروت تاکید کنیم نه تکاثر ثروت که توجه به این مهم میتواند زندگی مردم را در مسیر صحیح قرار دهد.
وی افزود: باید تلاش کنیم تا جوامع پیرامونی در صنعت آبزی پروری مشارکت داشته باشند و تا آنجایی که من خبر گرفتم تلاش شده است تا مدلی تعاونی تعریف شود و تعداد بیشتر مردم از پروژه پرورش میگو منتفع شوند.
جمیری گفت: استاندار و مدیران دلسوز باید تلاش کنند و نگذارند کسانی که نیاز مالی ندارند، بلکه می خواهند ثروتی بی اندوزند در این حوزه ورود کنند و مردم محروم سهمی نداشته باشند تا شاهد رونق این صنعت در استان باشیم.
در چهارمین روز از گرامیداشت هفته دولت، عملیات اجرایی فاز اول شهرک شیلاتی پرورش میگوی عامری بندردیلم آغاز شد که در زمینی به مساحت ۷۳۲ هکتار مساحت برای ۵۹۰ نفر اشتغالزایی ایجاد میکند.