به گزارش خبرنگار ایرنا، ابوالفضل چمندی، عصر امروز در حاشیه بازدید از بازارچه های مرزی باجگیران و گودان(ترکمنستان) افزود : بازارچه مرزی باجگیران دومین بازارچه مرزی خراسان رضوی بوده که در مقایسه با بازارچه مرزی دوغارون از ظرفیت خوبی برخوردار است و دروازه ورودی به کشورهای مستقل مشترک المنافع(سی آی اس) محسوب می شود.
وی این مرز را تعیین کننده روابط اقتصادی با همسایگان دانست و خاطر نشان کرد : اگر مدیریت در سطح سیاست گذاری، دیپلماسی اقتصادی و حتی تعرفه گذاری صورت نگیرد با مخاطره جدی روبه رو خواهیم شد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه سیاست های بازارچه های مرزی مربوط به ١۵ سال پیش است، گفت : امروز کشور در لبه های فناوری قرار گرفته و شاهد نهضت علمی هستیم، پس نباید نگران واردات از طرف مقابل بود و باید به فکر کارهایی بوده که ارزش افزوده های آن بیشتر است.
چمندی تاکید کرد :بازارچه مرزی باجگیران علاوه بر توسعه نیازمند مدیریت واحد است و نمی توان با تصمیمات سلیقه ای آنرا دچار مشکل کرد.
وی ادامه داد: گردشگری یکی از پتانسیل های منطقه باجگیران است که می تواند به بهانه ای برای حضور تجار در منطقه و ماندگاری آنها تبدیل شود.
تردد سفرا و روسای سازمانهای بین المللی از مرز باجگیران
سفیر ایران در ترکمنستان نیز با بیان اینکه باجگیران به دلیل نزدیکی با عشق آباد پایتخت ترکمنستان از مزیت ویژه ای برخوردار است گفت: با رایزنی های انجام شده، سفیران و روسای سازمان های بینالمللی از مسیر باجگیران تردد دارند که این مسئله در توسعه اقتصادی اثرگذار است.
غلامعباس ارباب خالص با اشاره به تقاضا و تخفیف های مورد انتظار کشور ترکمنستان از ایران در زمینه مبادلات کالایی گفت : ترکمنستان کالاهای محدودی همچون صنایع دستی دارد و بیشتر ارائه کننده کالاهای خاص است، لذا باید توازنی در زمینه عرضه کالا بین دو کشور برقرار شود.
وی خواستار رفع سختگیری های موجود در بازارچه های مرزی توسط سازمان توسعه تجارت شد و گفت:رونق بازارچه های مرزی، اشتغال مرزنشینان در حوزه شهرستان و استان را به همراه دارد.
سفیر ایران در ترکمنستان یادآور شد: یکی از مهم ترین خواسته ها پس از راه اندازی این مرز، تردد با حداقل هزینه در کرایه، خرید بدون محدودیت و فراهم نمودن تسهیلات گمرکی و رعایت مساوات و برابری میان هر دو طرف بوده است.
ارباب خالص تصریح کرد : باید صد درصد غرفه های بازارچه مرزی به مرز نشینان، اهالی باجگیران یا اطراف واگذار شود نه اینکه غرفه دار از شهر دیگر، کارخانه دار و یا بخش های دیگر باشد، اگر غیر این باشد احقاق حق نیست.
پایانه و بازارچه مرزی باجگیران در ۸۰ کیلومتری مرکز شهرستان قوچان و ۲۲۵ کیلومتری مشهد و همچنین در ۵۰ کیلومتری جنوب شهر عشق آباد پایتخت ترکمنستان قرار دارد.
شهر باجگیران در نقطهٔ صفر مرزی بین ایران و ترکمنستان قرار دارد.