گناباد-ایرنا- عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: وابستگی دولتها طی ۲۰ سال گذشته به درآمدهای نفتی مانع مهم پیش روی رشد اقتصادی کشور بوده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد صفایی دلویی شنبه شب در جلسه مشترک دهیاران، شهرداران و اعضای شوراهای اسلامی مناطق شهری و روستایی با مسوولان اجرایی شهرستان گناباد افزود: بر اساس برنامه توسعه قرار بود کشور ما طی ۲۰ سال گذشته هر سال به طور متوسط هشت درصد رشد اقتصادی داشته باشد در حالی ۳۷ صدم درصد یعنی کمتر از نیم درصد شاهد این رشد اقتصادی بودیم.

وی ادمه داد: این درحالی است که در ۲۰ سال قبل رشد نقدینگی در سطح کشور ۱۵۱ برابر افزایش یافته و دولت سیزدهم نظیر دولتهای یازدهم و دوازدهم برای اتکاء بیشتر به درآمدهای نفتی بدنبال مذاکرات برجام است در حالی که رشد و توسعه واقعی زمانی اتفاق می افتد که میزان اتکاء دولت به این درآمدها کاهش یابد و بیشتر به توان اقتصادی داخلی و مالیاتی متکی باشد.

رییس مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی در تشریح یکی از تبعات منفی افزایش اتکاء دولتها به درآمدهای نفتی گفت: بیمارستان ۳۴۰ تخته خوابی علامه بهلول گناباد که با استانداردهای بالا احداث و تجهیز شده است سالانه ۵۰۰ میلیارد ریال ضرر می دهد و این مبلغ از خزانه دولت تامین می شود و در سایر بخشها هم مصادیق بارز این مساله زیاد است.

صفایی دلویی گفت: ۶۴ درصد منابع بانکی کشور در تهران و ۳۶ درصد در ۳۰ استان دیگر کشور هزینه می شود و خراسان رضوی با برخورداری از چهار درصد مجموع منابع بانکی سالانه کشور بعد از تهران و اصفهان در ردیف سوم قرار دارد.

وی اظهار داشت: از چهار درصد سهم منابع بانکی استان خراسان رضوی هم ۳.۵ درصد در مشهد و نیم درصد به بقیه ۳۱ شهرستان این استان اختصاص می یابد و این نابرابری در توزیع منابع و در نتیجه شکاف طبقاتی از تبعات مهم وابستگی دولت به درآمدهای نفتی است.

وی گفت: مسائل مربوطه به طرح اصلاح قانون بانک مرکزی در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفته و از روز یکشنبه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار می گیرد.

نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: طرح آبخیزداری سیاه کوه که از حدود ۱۰ سال گذشته به دلیل مشکلات تامین اعتبار اجرا نشده است در سالجاری از ردیف اعتباری برخوردار می شود و اجرای آن نقش مهمی در بهره برداری مناسب از آب باران و سیلابها برای اجرای طرحهای کشاورزی و منابع طبیعی دارد.

وی بدون توضیح بیشتر گفت: احداث طرح‌های احداث محور مواصلاتی گناباد به مهنه و گناباد به قائن امسال از ردیف اعتباری کامل برخوردار شد و وزیر راه و شهرسازی با بهسازی و ارتقاء جاده گناباد به دوغارون موافقت کرده است.

وی گفت: اجرای طرحهای مهم زیربنایی نظیر  تکمیل و احداث ریل شرق کشور، انتقال آب از دریای عمان، انتقال گاز و فرآوردهای به استان خراسان رضوی مهمترین اولویتهای این استان در سال‌جاری است.

صفایی گفت: احداث فرودگاه گناباد به عنوان محور و پایه اصلی توسعه و رونق این شهرستان در ابعاد مختلف اقتصادی ، فرهنگی و اجتماعی مراحل پایانی خود را می گذراند و سه ماه آینده به بهره برداری می رسد و در کنار طرح احداث این فرودگاه بزرگترین پایگاه پهپادی ارتش در شرق کشور چند روز آینده توسط فرمانده نیروی زمینی ارتش در گناباد به بهره برداری می رسد.

وی خاطر نشان کرد: ۲۰ هزار میلیارد ریال منابع جهت اشتغالزایی و اجرای طرحهای اقتصادی مختلف تا پایان سال گذشته در شهرستان‌های گناباد و بجستان جذب شده و تا پایان امسال ۱۰ هزار میلیارد ریال دیگر جذب می شود.

فرماندار گناباد هم با اشاره به ظرفیت‌های این شهرستان در بخش‌های گوناگون، وحدت و همدلی و هم افزایی بین بخشی و داشتن نقشه راه را ضرورت توسعه گناباد دانست و گفت: باید از هر گونه اقدامی که رغبت سرمایه گذاران را به سرمایه گذاری در این منطقه سلب کند، بپرهیزیم.

رضا نصیری گفت: توسعه و رونق اقتصادی این شهرستان نیازمند تدوین سند بالادستی است و باید این سند به عنوان چراغ راهی مورد توجه مسوولان و دست اندرکاران بخش‌های مختلف اعم از اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی قرار بگیرد.

وی تصریح کرد: باید بر اساس این سند بالا دستی متناسب با ظرفیت های گوناگون منطقه ای گناباد و با بهره گیری از نقطه نظرات نخبگان و صاحبنظران مربوطه یک نقشه توسعه ای برای سه سال آینده ترسیم شود و با برنامه ریزی لازم از درون آن به یک برنامه عملیاتی و راهبردی دست یابیم.

وی افزود: با وجود پتانسیل های زیادی این شهرستان در بخش های فوق ولی به دلیل فقدان هم افزایی لازم از این پتانسیل ها در مسیر توسعه و پیشرفت منطقه در سال های گذشته استفاده مطلوب نشده است ولی بهره گیری از سند توسعه و یا اسناد بالادستی این موقعیت را فراهم می کند تا با هم گرایی بیشتر از ظرفیت های گناباد در مسیر توسعه و عمران حداکثر بهره را ببریم و این مساله مورد توجه مسوولان ذیربط قرار دارد.

وی رفع مشکلات تامین آب شرب ، احداث مسکن و بهسازی و طرحهای توسعه و بهسازی محورهای مواصلاتی را مهمترین اولویتها و نیازهای شهرستان گناباد برشمرد و گفت: افزایش سرمایه گذاری در احداث مسکن معضل مهاجرت از این شهرستان به دیگر نقاط کاهش می یابد.

مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.