به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدعلی زلفیگل شامگاه شنبه در نشست با استادان دانشگاه شیراز با اعتقاد به اینکه دانشگاه شیراز جزو دانشگاههای مرزشکن در کشور شناخته میشود، به کمبود اعتبار در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: اکثر دانشگاههای کشور ما با کمبود اعتبارات مواجه هستند اما سال گذشته با توجه به بحث دانشگاههای برتر، بیش از ۱۱۰درصد اعتبارات به دانشگاه شیراز اختصاص یافت. این در حالیست که در سال های گذشته ۹۵ درصد اعتبارات به این دانشگاه اختصاص مییافت.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه امکانات موجود در دانشگاههای شهرستانها بسیار بهتر از دانشگاههای بزرگ تهران است، به شیوع کرونا و تعطیلی دانشگاهها در این دوران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر محدودیتهایی وجود دارد اما تمام تلاش خود را برای بهبود وضعیت معیشت یاوران علمی و اعضای هیأت علمی به کار گرفتهایم و امیدوار هستیم در آینده نزدیک شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه باشیم.
زلفیگل ادامه داد: درحال حاضر پایههای تشویقی اساتید دانشگاه از ۷ یا ۱۰ پایه به ۶۰ پایه افزایش یافته است. در واقع اگر عضو هیأت علمی فعال باشد دیگر نیازی به منتشر کردن مقاله ندارد چراکه انواع و اقسام فعالیتها دیده شده و فردی که فعال باشد میتواند در سال یک پایه عادی و دو پایه تشویقی بگیرد این کار به مرور باعث افزایش حقوق اساتید فعال هم میشود.
وی بیان داشت: درصدد هستیم بحث بهرهوری در بازنگری آییننامه کارکنان را برای یاوران علمی هم دنبال کنیم تا افرادی که زحمت بیشتری میکشند بهرهوری بیشتری هم داشته باشند و همه یکسان نباشند و با توجه به تلاش، استعداد و توانمندیهایشان دیده شوند.
زلفیگل عنوان کرد: در حال پیگیری بحث مسکن برای اعضای هیأت علمی جوان هستیم؛ امیدواریم این کار به نتیجه برسد. ناگفته نماند که معاون اول رئیس جمهور هم به جد این قضیه را دنبال میکند.
وی با بیان اینکه برای بحث تجهیزات هم تدابیری اندیشیده شده است، گفت: اعتبارات دست رئیس دانشگاه است و به میزان تعامل ریاست دانشگاه با وزارتخانه، سازمان برنامه و بودجه، استاندار و نمایندگان بستگی دارد. رئیس دانشگاه باید دائما از طریق سازمان برنامه و بودجه پیگیر این موضوع باشد و از ظرفیت نمایندگان و استاندار فارس نیز برای تحقق این امر استفاده کند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به جراحی اقتصادی دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: تا قبل از جراحی اقتصادی دولت، موادغذایی و تولیدات کشور قاچاق میشد اما پس از این اقدام و تک نرخی شدن ارز شاهد پایدار شدن وضعیت کشور در ابعاد ملی و بینالمللی هستیم؛ من به آینده خوشبین هستم و این اطمینان را دارم که اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.