سمنان- ایرنا- رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان گفت: چهار طرح عمرانی منابع طبیعی در حوزه آبخیز و بیابان زدایی در شهرستان با اعتبار ۳۲ میلیارد و ۸۴۱ میلیون ریال به بهره‌برداری رسید.

علی‌اکبر عباسی راد روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: عملیات آبخیزداری در حوزه آستانه و تویه رودبار شامل احداث بند سنگ و ملات حوزه آستانه با حجم ۷۵۰ مترمکعب و با اعتبار ۶ میلیارد و ۶۴۱ میلیون ریال و بند سنگ و ملات حوزه تویه رودبار با حجم یکهزار و ۲۵۰ مترمکعب و با اعتبار ۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال به اتمام رسیده است.

وی خاطر نشان کرد: هدف از احداث این بندها مهار سیلاب و کنترل فرسایش و تغذیه سفره های آب زیرزمینی و کاهش مخاطرات سیل در منطقه است که در سال های گذشته خسارات سنگین مالی به اموال، منازل مسکونی و زیرساخت های روستایی وارد کرد.

عباسی راد ادامه داد: با توجه به حجم مخازن ایجاد شده، این سازه ها قادرند در هر نوبت آبگیری ضمن تغذیه سفره های آب زیرزمینی از بروز خسارات احتمالی سیلاب های فصلی در پایین دست جلوگیری کنند. 

وی تصریح کرد: به منظور تثبیت شن‌های روان و مقابله با بیابانزایی در منطقه مبارک آباد بخش امیرآباد، عملیات نهالکاری با گونه های تاغ و اتریپلکس با اعتبار ۹ میلیارد ریال انجام شده است. 

وی افزود: نتایج حاصل از اجرای پروژه های نهالکاری و آبیاری در مناطق بیابانی، جلوگیری از فرسایش بادی، تثبیت خاک و تغذیه سفره های آب زیرزمینی و مهار هجوم ماسه های روان به روستا و تعدیل و تلطیف آب و هوای منطقه است. 

عباسی راد همچنین از اجرای عملیات اجرایی مدیریت و کنترل هرزآب همراه با بذرپاشی در سطح یکهزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی بیابانی این شهرستان خبر داد و گفت: جلوگیری از بیابان زایی در اراضی بیابانی منطقه سرکویر با اعتبار پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اجرا شده است که با اجرای این طرح، شرایط برای تولید علوفه و پوشش گیاهی در مراتع فراهم شده و از تخریب تاسیسات و جاده ها در پایین دست جلوگیری می‌شود. 

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان با اشاره به اهمیت بذرکاری در بندهای احداثی، بیان کرد: بندهای احداثی با بذرگیاهان تاغ، به روش بذرکاری در پشت بندها پوشش داده می شود ، که هدف حفظ، احیا و اصلاح مناطق بیابانی است.