دکتر محمدرضا مجدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اهدای خون علاوه بر فواید معنوی بی بدیل در کنترل غلظت خون، کمک به کنترل فشار خون، کاهش خطر سکتههای قلبی و مغزی و کاهش ابتلا به برخی سرطانها نقش دارد که این فواید و مزایای اهدای خون با انجام تحقیقات علمی در سطح جهان به اثبات رسیده است.
وی ادامه داد: افزایش رضایتمندی از زندگی و کاهش اضطراب و افسردگی، بهرهمندی از ویزیت پزشک قبل از هر نوبت اهدای خون و انجام آزمایشات لازم برای خونهای اهدایی از دیگر مزایا برای فرد اهداکننده خون به شمار میرود.
مجدی با بیان اینکه از هر سه فرد، یک نفر در طول زندگی نیازمند خون و فرآوردههای خونی است، افزود: اهدای خون، اهدای زندگی است چرا که با سه فرآورده اصلی گلبول قرمز فشرده، پلاسما و پلاکت، می توان جان سه انسان را از مرگ نجات داد.
مدیر کل انتقال خون خراسان رضوی بیان کرد: هر فرد زن یا مرد بین سنین ۱۸ تا ۶۵ سال با داشتن شرایط لازم طبق معاینه پزشک، میتواند خون خود را اهدا کند.
وی گفت: انجام برخی اقدامات مثل حجامت، خالکوبی و تاتو، مصرف بعضی داروها و یا ابتلا به برخی بیماری ها به تشخیص پزشک معاینه کننده باعث معافیت موقت یا دائم از اهدای خون میشوند.
مجدی عنوان کرد: در صورت دارا بودن شرایط اهدای خون، آقایان چهار نوبت در سال و خانمها سه نوبت در سال میتوانند خون خود را اهدا کنند.
هماکنون ۱۳ پایگاه انتقال خون در مشهد و دیگر شهرهای خراسان رضوی فعالیت دارند که از این تعداد ۶ پایگاه امام رضا(ع)، شهید سلیمانی، شهید کریمی، سناباد، امید و مهر در مشهد و پنج پایگاه در شهرهای سبزوار، تربتحیدریه، نیشابور، قوچان و گناباد استقرار دارند و ۲ مرکز اهدای خون نیز در شهرستانهای تربتجام و کاشمر فعال است.
استان ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری خراسان رضوی، سومین تولیدکننده خون در کشور پس از استانهای تهران و فارس است.